Κυριακή 19 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στην τελική ευθεία για την κεντρική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ερχόμενη Κυριακή, 26 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσει μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση

Με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, την ερχόμενη Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει μεγάλη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε». Μέσα από τη δράση και τους δεκάδες συντελεστές που θα βρίσκονται στην αρένα του ΣΕΦ, το κοινό θα παρακολουθήσει πλευρές της προετοιμασίας της Επανάστασης, των ημερών του Οκτώβρη που συγκλόνισαν τον κόσμο και συντάραξαν τα θεμέλια του εκμεταλλευτικού κόσμου, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με τα τεράστια επιτεύγματα της ΕΣΣΔ σε όλους τους τομείς, αλλά και τις αντιφάσεις, τις ταλαντεύσεις, φτάνοντας μέχρι και τις αντεπαναστατικές ανατροπές. Το σενάριο βασίζεται σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι και Μπ. Μπρεχτ. Θα εμπλουτίζεται με βίντεο και μουσική από σοβιετικά τραγούδια, αλλά και πρωτότυπη.

Οπως έχει αναφερθεί, μεγάλο μέρος της παράστασης είναι προηχογραφημένο, ώστε να δώσει ακόμα πιο έντονα αυτήν την προσπάθεια συνδιαλλαγής που έχει η φετινή παράσταση με τον κινηματογράφο. Σε αυτήν την προσπάθεια πολλοί ηθοποιοί «δάνεισαν» τη φωνή τους ώστε να ντύσουν τα λόγια της παράστασης. Πιο συγκεκριμένα, θα ακουστούν οι ηθοποιοί: Μιχαήλ Γιαννικάκης, Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργος Ζιώγαλας, Κώστας Καζάκος, Δανάη Κατσαμένη, Λίλα Καφαντάρη, Στέλιος Μάινας, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Διονύσης Ξενάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Πέππας, Μαριάνθη Σοντάκη, Θανάσης Χουλιαράς.


Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα δηλώσεις ορισμένων από τους ηθοποιούς που «δάνεισαν» τη φωνή τους στην παράσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ