Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»
Δεν κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας μας

Την εργοδοσία της «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» για την κλιμάκωση της τρομοκρατίας στους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ», που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια διεκδικούν τα αυτονόητα, τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα, καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην «Καρυπίδης» (πρώην «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»).

Αναφερόμενο και σε όλα τα προηγούμενα κρούσματα καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων στην «Καρυπίδης», σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, το Πανελλαδικό Σωματείο τονίζει:

«Εργοδότες και κράτος χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να κάμψουν την αγωνιστικότητα των εργαζομένων. Με μεταβίβαση της επιχείρησης κάτω από το τραπέζι, η "ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ" προσπαθεί να ξεφορτωθεί παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους αναλώσιμους. Τα καταστήματα που ανοίγει η "ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ" θα έπρεπε να λειτουργούν με εργαζόμενους της "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" βάσει του ΠΔ 178/02.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμπαραταχθεί στο πλευρό μας, γιατί το δικό μας παράδειγμα δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο, και γιατί ο αγώνας για το μεροκάματο είναι αγώνας ταξικός και θέλει ενότητα και αντοχή.

Απαιτούμε: Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι. Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας. Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ