Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΠΣΙΚΟ - ΗΒΗ
Απεργούν οι εργαζόμενοι

Εναντιώνονται στις μεθοδεύσεις συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Θεσσαλονίκης της ΠΕΠΣΙΚΟ - ΗΒΗ, μετά την άρνηση της επιχείρησης να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Τα βασικά αιτήματα των εργαζόμενων, που καθορίστηκαν σε γενική συνέλευση του Σωματείου, είναι να επαναλειτουργήσει το τμήμα παραγωγής του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και το τμήμα εμπορίας να λειτουργήσει με τρόπο που δεν οδηγεί στη συρρίκνωσή του, γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου.

Εάν μέχρι τις 11 του Οκτώβρη δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα αυτά, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 του Οκτώβρη.

Ο πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου Γιώργος Καλογιαννίδης σε δήλωσή του στο «Ρ» τονίζει ότι η εταιρία «μεθοδεύει ενέργειες, οι οποίες συρρικνώνουν τις δραστηριότητες και τη λειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και φοβόμαστε ότι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στο κλείσιμο του εργοστασίου. Μετά από δυο άκαρπες συναντήσεις που είχαμε με την εργοδοσία, μία σε επίπεδο εργοστασιακού σωματείου και μία σε επίπεδο Ομοσπονδίας, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις αυτές με τα ίδια αιτήματα».

Αύριο, Σάββατο, εξάλλου πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Βασικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η έγκριση πρότασης για 24ωρη απεργία του κλάδου και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αλλα θέματα είναι η αδιαφορία κυβέρνησης και εργοδοσίας στα δίκαια αιτήματα του συνδικάτου και η ύποπτη ανοχή των αρμοδίων τοπικών υπηρεσιών σε παρανομίες και εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται σε βάρος του συνδικάτου και των στελεχών του. Επίσης, οι δικαστικές διώξεις και «στημένες» λασπολογίες από προβοκάτορες των ΜΜΕ, που εξυπηρετούν τα σχέδια της εργοδοσίας για «φίμωση, αποδυνάμωση και υποταγή του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ