Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Θα τους σταματήσουμε»

Κάλεσμα της διοίκησης προς τους εργαζόμενους για συμμετοχή στη γενική συνέλευση

«Η πολιτική αυτή δεν είναι ανίκητη. Μπορούμε με την αγωνιστική δράση μας, την ενότητά μας, τη δράση μέσα από το σωματείο να τους σταματήσουμε». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη γενική συνέλευση του συλλόγου που θα γίνει στις 14 Οκτώβρη, στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία του συλλόγου.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «αύξηση κερδών χωρίς τρομοκρατία και απολύσεις δε γίνεται. Θέλουν φτηνό και ελαστικό εργάτη σαν την πλαστελίνη. Να δουλεύει όσο - όπου - όπως θέλει ο εργοδότης». Ετσι συμβαίνει, σημειώνεται, και στον όμιλο Φουρλή και τις επιχειρήσεις «Κωτσόβολος», όπου η εταιρία απέλυσε δυο εργαζόμενους, επειδή «τόλμησαν» να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους, καλύτερες συνθήκες δουλιάς για όλους και προέτρεπαν όλους τους εργαζόμενους στη συλλογική δράση και ενότητα.

Υπογραμμίζεται δε ότι «η εργοδοσία έχει στόχο με τις απολύσεις όχι μόνο να τρομοκρατήσει, να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης, αλλά και να μην αντιδρά κανένας από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να δείξει ότι εδώ κυριαρχεί η δύναμη του εργοδότη και του δυνατού».

«Δε θα περάσει - τονίζεται - αναπάντητη αυτή η ενέργεια της εταιρίας "Κωτσόβολος" που χτυπά ευθέως τη συνδικαλιστική δράση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν το σωματείο, να γίνουν μέλη του για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Για να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση, στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ