Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πικετοφορία στη Θεσσαλονίκη

Πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο διευθυντή του κεντρικού καταστήματος του ΙΚΑ, στην Αριστοτέλους. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου τερματίστηκε η πορεία τους.

Με την πορεία αυτή οι απόμαχοι της δουλιάς είχαν στόχο να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την πολιτική σε βάρος τους, που ασκεί για χρόνια η κυβέρνηση. Οι συνταξιούχοι απαιτούν την επαναφορά του θεσμού των 20 ημερομίσθιων του ανειδίκευτου εργάτη ως κατώτατη σύνταξη και διεκδικούν αξιοπρεπείς συντάξεις που ν' ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

Καταγγέλλουν, ανάμεσα στα άλλα, και την αλαζονική απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στον τζόγο του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να χαθούν 467 δισ. δραχμές.

Στη χτεσινή τους εκδήλωση οι συνταξιούχοι εξέφρασαν, επίσης, την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που, με την απειλή του πολέμου, επιδιώκουν να επιβάλουν τη θέληση και τα συμφέροντά τους σε όλες τις χώρες και να χτυπήσουν τους λαούς που αντιστέκονται στο ιμπεριαλιστικό «δίκαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ