Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «Σπίτι του Αγωνιστή» χρειάζεται τη στήριξη όλων μας

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δέκα χρόνια από όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του

Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος
Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ιδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης «Το Σπίτι του Αγωνιστή». Πρόκειται για ένα κοινωφελές ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα) και σκοπό έχει την παροχή βοήθειας (ηθικής, πνευματικής και υλικής), συμπαράστασης και περίθαλψης σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του αντιφασιστικού - δημοκρατικού αγώνα του λαού μας.

Η μονάδα λειτουργεί στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι), στην οδό Ομήρου 35, σε τριώροφο κτίριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, που χτίστηκε με δωρεές και συντηρείται με τον ίδιο τρόπο.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος φιλοξενήθηκαν σχεδόν 100 αγωνιστές και αγωνίστριες. Σήμερα, η μονάδα φιλοξενεί και φροντίζει 26 περίπου άτομα, εξασφαλίζοντάς τους υγιεινή διαμονή, επαρκή διατροφή, τακτική ιατροφαρμακευτική παρακολούθηση, πρόσκαιρη νοσηλεία, αν χρειαστεί, και βέβαια ψυχαγωγία, με πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Πρόσφατα, η Διοίκηση του Ιδρύματος τίμησε την επέτειο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ηρωικού αγώνα του λαού μας, καθώς και την επέτειο των 100 χρόνων της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, με τη συμμετοχή δεκάδων φίλων του Ιδρύματος.

Από παλιότερη επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο «Σπίτι του Αγωνιστή»
Από παλιότερη επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο «Σπίτι του Αγωνιστή»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, πέρα από την καθημερινή παρουσία του στο χώρο, φροντίζει τα πρακτικά και οικονομικά ζητήματα των φιλοξενούμενων, μοχθώντας νυχθημερόν μαζί με τους εργαζόμενους, με ενδιαφέρον και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ώστε να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στην αποστολή του.

Ο εθελοντισμός αποτελεί στάση ζωής για το Ιδρυμα. Ομως το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξασφάλιση των απαραίτητων εσόδων για την όσο το δυνατόν καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία του.

Οι προβλεπόμενοι πόροι του Ιδρύματος, όπως προκύπτει από τη συστατική του πράξη (το ΠΔ) είναι δωρεές, κληρονομιές και γενικά κάθε εισφορά ή επιχορήγηση από το Δημόσιο ή από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Το Ιδρυμα αποτελεί μια κατάκτηση και χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων μας όχι απλά η συνέχιση της λειτουργίας του, αλλά και η αναβάθμισή του, αφού η πολιτεία δεν δίνει στην ουσία καμιά βοήθεια. Εργατικά σωματεία, άλλοι μαζικοί φορείς και ο καθένας μας ξεχωριστά, μπορούν να εκδηλώσουν έμπρακτα τη στήριξή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος τις επόμενες μέρες προετοιμάζει την ετήσια εκδήλωση που γίνεται την περίοδο των γιορτών. Παράλληλα, καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες να εκδηλώσουν άμεσα την αλληλεγγύη τους στο Ιδρυμα, στο διάστημα που υπολείπεται έως το τέλος του 2017, αλλά και σε μόνιμη ετήσια βάση, στο βαθμό που είναι δυνατό, για τη στήριξη της μεγάλης αυτής κοινωνικής δραστηριότητας του «Σπιτιού του Αγωνιστή».

  • Από παλιότερη εκδήλωση στο χώρο του Ιδρύματος
    Από παλιότερη εκδήλωση στο χώρο του Ιδρύματος
    Για προσφορές στο «Σπίτι του Αγωνιστή»: Αρ. Λογαριασμού 5023-048023-175, Τράπεζα Πειραιώς.

Το κτίριο όπου στεγάζεται η Μονάδα του Ιδρύματος
Το κτίριο όπου στεγάζεται η Μονάδα του Ιδρύματος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ