Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο θέατρο «Διάνα»

Πραγματοποιήθηκε χτες στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7) η επίσημη πρεμιέρα της «Φιλουμένα Μαρτουράνο», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με την Ελένη Ράντου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της.

Την παράσταση παρακολούθησε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία συνομίλησε και συνεχάρη θερμά τους ηθοποιούς και τους συντελεστές.

Οι φτωχογειτονιές της Νάπολης ζωντανεύουν στο θέατρο «Διάνα». Εκεί, όπου ο Ντομένικο Σοριάνο (Γιάννης Βούρος) γνωρίζει τη νεαρή Φιλουμένα σε έναν οίκο ανοχής. Την ερωτεύεται, την παίρνει στο σπίτι του και η Φιλουμένα τον υπηρετεί με αφοσίωση. Τα χρόνια περνούν και 20 χρόνια μετά ο Σοριάνο ετοιμάζεται να παντρευτεί μια πολύ νέα γυναίκα, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει την απάντηση... της Φιλουμένα.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Ντένυ Βαχλιώτη. Μουσική: Νάλυσα Γκρην. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα. Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης.

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Γιάννης Βούρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Αβαγιανού, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Σιωπίδου, Παναγιώτης Καρμάτης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Γιώργος Αλεβυζάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ