Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διεκδικούν το δικαίωμα να σπουδάσουν

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Αγώνα φοιτητών που δεν πήραν μετεγγραφή

Από τη χτεσινή κινητοποίηση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με κεντρικό σύνθημα «να γίνουν τώρα οι μετεγγραφές - κανένας φοιτητής έξω από τις σχολές», πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή από φοιτητές που έκαναν αίτηση μετεγγραφής και απορρίφθηκε.

Οπως επισημαίνουν, η απόρριψη από το υπουργείο Παιδείας των αιτήσεών τους για μετεγγραφή ισοδυναμεί για πολλούς φοιτητές με το να μη σπουδάσουν καθόλου ή να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οικογένειές τους. Ανάμεσα στους φοιτητές χτες βρίσκονταν παιδιά και γονείς που έχουν ήδη στην οικογένεια φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το μόνιμο τόπο κατοικίας τους και τώρα θα πρέπει να βρουν τρόπο να συντηρήσουν και τρίτο σπίτι σε άλλη πόλη. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται φοιτητές σε όλη τη χώρα.

Μέσα από την κινητοποίηση ζήτησαν να πάρουν μετεγγραφή όσοι φοιτητές έκαναν αίτηση, αλλά και όσοι πήραν μετεγγραφή να μη χάσουν τα εξάμηνά τους. Τα αιτήματα αυτά μετέφερε αντιπροσωπεία σε συναντήσεις που είχε στη Βουλή με εκπροσώπους κομμάτων. Οπως ενημέρωσαν στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής δήλωσε τη συμπαράστασή του και σημείωσε πως το Κόμμα έχει καταθέσει και σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τους παρέπεμψαν ουσιαστικά στις διοικήσεις των ιδρυμάτων, ενώ συνάντηση έγινε και με την Ενωση Κεντρώων.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν πως θα κλιμακώσουν τις διεκδικήσεις τους, δίνοντας τα επόμενα ραντεβού στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και στην κινητοποίηση που κάνει την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη το Πανελλαδικό Συντονιστικό Εστιακών Συλλόγων.

Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα

Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα φοιτητών που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους παρουσιάστηκε στην 8η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ, εγκρίθηκε και κατατίθεται προς τα ΔΣ φοιτητικών συλλόγων. Το ψήφισμα μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ολοι εμείς οι φοιτητές που δεν πήραμε τη μετεγγραφή μας, στην Αθήνα, την Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα, εδώ και κάποιες μέρες, αφού ανακοινώθηκαν οι ενστάσεις, δίνουμε ένα σκληρό αγώνα. Ενα αγώνα, ο οποίος αφορά τη δυνατότητά μας να σπουδάσουμε απρόσκοπτα αυτό που θέλουμε, εναντίον όσων θέλουν να μας πείσουν πως μοναδικό κριτήριο για αυτό δεν θα πρέπει να είναι τα ενδιαφέροντά μας και οι ανάγκες μας, αλλά η τσέπη μας! (...)

Δεν ζητιανεύουμε! Δεν ζητάμε ούτε ιδιαίτερη μεταχείριση ούτε κάποια ιδιαίτερη εξαίρεση! Δεν έχουμε απλά τη δυνατότητα να σπουδάσουμε, όταν στις πόλεις που περάσαμε δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα δωρεάν εστίες και δωρεάν σίτιση! Δεν θα μας απογοητεύσουν! Δεν θα τους περάσει! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αποφασιστικότητα διεκδικούν το δικαίωμα να σπουδάσουν (2018-01-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τις μετεγγραφές (2017-12-28 00:00:00.0)
Μόλις το 39,2% των αιτήσεων ικανοποιήθηκε (2017-10-31 00:00:00.0)
«Στον αέρα» μετεγγραφέντες φοιτητές και σπουδαστές (2017-02-02 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές (2016-11-11 00:00:00.0)
Συνάντηση με μετεγγραφέντες φοιτητές Αρχιτεκτονικών Σχολών (2015-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ