Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Πρώτοι οι αυτονομιστές στη Βουλή της Κορσικής

ΑΙΑΚΕΙΟ.--

Ο συνασπισμός «Πε α Κόρσικα» («Για την Κορσική») εξασφάλισε την πλειοψηφία στην τοπική βουλή της Κορσικής, του νησιού που βρίσκεται στα νότια της Γαλλίας και στο οποίο οι αυτονομιστές έχουν μακρά ιστορία δράσης. Ο συνασπισμός «Πε α Κόρσικα» έχει δημιουργηθεί από δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της χορήγησης διευρυμένων αρμοδιοτήτων στην τοπική βουλή, αν και ο ηγέτης του, Ζιλ Σιμεονί, σημείωνε πριν μερικές βδομάδες στη «Λε Μοντ» ότι «η Κορσική δεν είναι Καταλονία».

Ο συνασπισμός «Πε α Κόρσικα» έλαβε 56,46% και θα ελέγχει πλέον 41 από τις συνολικά 63 έδρες της βουλής. Ακολούθησε στη δεύτερη θέση η «Drote Regionaliste» («Δεξιά της περιφέρειας») με 18,29% και 10 έδρες. Οι δυνάμεις που στηρίχτηκαν από το κυβερνών κόμμα του Μακρόν («La Republique en Marche») πήραν 12,67% και 6 έδρες. Οι δυνάμεις που στήριζαν και οι Ρεπουμπλικάνοι (το μεγαλύτερο φιλελεύθερο κόμμα της Γαλλίας και μέχρι πριν μερικά χρόνια κυβέρνηση), έλαβαν μόλις 12,57% και επίσης 6 έδρες.

Εκτός βουλής μένουν τόσο οι δυνάμεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) όσο και αυτές του Εθνικού Μετώπου της Μ. Λεπέν, αφού δεν συγκέντρωσαν το απαιτούμενο όριο για την είσοδό τους στη βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ