Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Απεργία πραγματοποίησαν την Κυριακή στο Ισραήλ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της εθνικής συνομοσπονδίας εργατών, ενάντια στην απόφαση της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας TEVA να προχωρήσει στις απολύσεις 14.000 εργαζομένων σε παραρτήματα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Στο Ισραήλ σχεδιάζονται οι απολύσεις 1.700 εργαζομένων.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο Λίβυος ε.α. στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, που ηγείται των λιβυκών Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε χτες ανοικτά ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές εφόσον αυτές διεξαχθούν το 2018, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και οι δυνάμεις του «θα υπακούσουν πρόθυμα στις εντολές μόνο του ελεύθερου λιβυκού λαού και κανενός άλλου». Το βράδυ της Κυριακής, ένοπλοι καταδίωξαν το αυτοκίνητο του δημάρχου της πόλης Μισράτα, Μοχάμεντ Εστέουι, και άνοιξαν πυρ εναντίον του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο ισχυρότερος επιχειρηματίας της Ιορδανίας, ο Παλαιστίνιος δισεκατομμυριούχος Σαμπίχ αλ-Μάσρι, επέστρεψε χτες στο σπίτι του στο Ριάντ μετά την κράτησή του από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο ερευνών κρατικής επιτροπής με πρόσχημα την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η είδηση προκάλεσε αίσθηση στους επιχειρηματικούς κύκλους της Ιορδανίας και στα Παλαιστινιακά εδάφη, όπου ο δισεκατομμυριούχος έχει πολύ μεγάλες επενδύσεις. Το ίδιο διάστημα, έγινε γνωστό ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας στο θρόνο και υπουργός Αμυνας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αγόρασε πρόσφατα το «Μέγαρο του Λουδοβίκου ΙΔ'», που θεωρείται η ακριβότερη κατοικία στον κόσμο, έναντι 275.000.000 ευρώ.

ΣΑΝΑΑ.-- Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας έκαναν επιδρομή σε υπαίθρια γαμήλια εκδήλωση σε ανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, σκοτώνοντας 10 γυναίκες. Ακολούθησε αργότερα και άλλη αεροπορική επιδρομή σε βάρος αμάχων στα περίχωρα της Σαναά, με ανεξακρίβωτο αριθμό θυμάτων μεταξύ αμάχων.

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Το πεπαλαιωμένο σύστημα ηλεκτροδότησης του διεθνούς αεροδρομίου της Ατλάντα στις ΗΠΑ θεωρείται βασική αιτία της πυρκαγιάς που προκλήθηκε την Κυριακή, προκαλώντας μπλακάουτ και αναβολή χιλιάδων πτήσεων έως χτες το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ