Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Προσκλητήριο αγωνιστικής δράσης

Ανοιχτή επιστολή της Κίνησης ενόψει των εκλογών της 9ης του Δεκέμβρη

Προσκλητήριο αγωνιστικής δράσης και παρέμβασης στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), που θα διεξαχθούν στις 9 του Δεκέμβρη, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή προς τους οικονομολόγους η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο). Μπροστά στη σοβαρότητα της εκλογικής αναμέτρησης η Κίνηση καλεί τους οικονομολόγους να επιλέξουν για το είδος του Επιμελητηρίου που θέλουν.

Η ΔΠΚ-Ο βάζει τους συναδέλφους οικονομολόγους μπροστά στις δυο βασικές επιλογές: Η μία είναι εκείνη που προβλέπει τη διατήρηση του Επιμελητηρίου ως φορέα «πλήρως εναρμονισμένου με την κυρίαρχη οικονομική πολιτική», «υλοποίησης της υποβάθμισης και κατηγοριοποίησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων», «διαχειριστή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εξαγοράς και χειραγώγησης συνειδήσεων», «πεδίο έντονων συντεχνιακών αντιπαραθέσεων».

Η άλλη επιλογή - τονίζεται στην ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον κάθε οικονομολόγο - «είναι να βάλεις τη δική σου θέληση, τη δύναμη για να αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση. Να συμβάλεις για:

  • ΕΝΑ φορέα στον οποίο ο μεγάλος αριθμός των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών οικονομολόγων που ζουν από την εργασία τους, ως τμήμα της λαϊκής πλειοψηφίας, σκέφτεται και εργάζεται, αξιοποιεί την οικονομική επιστήμη προς όφελος των εργαζομένων επαγγελματιών και αγροτών.
  • ΕΝΑ επιστημονικό φορέα που αναδεικνύει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, αποκαλύπτει τα συμφέροντα που τις θέλουν αδρανείς ή τις κατασπαταλούν, αναδεικνύει τα κοινωνικο-ταξικά κριτήρια για την αξιοποίησή τους.
  • ΕΝΑ φορέα ουσιαστικής κοινωνικής παρέμβασης με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.
  • ΕΝΑ φορέα κατοχύρωσης και αναβάθμισης των επαγγελματικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών».

Στην ανοιχτή επιστολή παρουσιάζεται η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Οικονομικό Επιμελητήριο και συνεχίζει:

«Η κατάσταση αυτή είναι δημιούργημα των δύο ισχυρών παρατάξεων, της ΠΑΣΚΟ και της ΔΗΚΙΟ, οι οποίες αντιπαρατίθενται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη γραφειοκρατική λειτουργία και τη διαχείριση του ΟΕΕ. Σοβαρές είναι οι ευθύνες της ΣΥΝεργασίας, αλλά και των όψιμων φίλων της, οι οποίοι έχουν μετατραπεί στο μακρύ χέρι της ΠΑΣΚΟ με ανταλλάγματα τις διάφορες υπευθυνότητες (π.χ. διευθύνων σύμβουλος του ΙΕΚΕΜ), τις επαγγελματικές αποσπάσεις και μετατάξεις από την κυβέρνηση διαφόρων εκπροσώπων τους ή τη συμμετοχή τους σε διάφορες αμειβόμενες επιτροπές (έτσι αποποιήθηκαν ορισμένοι την όποια παρουσία τους στο κίνημα, επένδυσαν ιδεολογικά τις νέες προσοδοφόρες επιλογές τους με παραπλανητικές αναφορές σε ηθική και αξίες)».

Και η επιστολή καταλήγει:

«Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Μη γίνεις με την ψήφο ή την αποχή σου συνυπεύθυνος σ' αυτή την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει το ΟΕΕ παρατάξεις ξένες προς το συμφέρον του εργαζόμενου, μισθωτού οικονομολόγου. Η ΔΠΚ-Ο καλεί τους συναδέλφους σε μια πλατιά αγωνιστική συσπείρωση γιατί μπορούμε να αλλάξουμε τη θέση μας αλλάζοντας την κατάσταση και μέσα από την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στο ΟΕΕ. Σε καλούμε να στηρίξεις και να ενισχύσεις τα πλατιά αγωνιστικά ψηφοδέλτια που επιδιώκει να συγκροτήσει η ΔΠΚ-Ο.

Σεπτέμβρης 2001».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ