Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΤΑ
Καταγγελία με αφορμή το θάνατο μετανάστη εργάτη

Τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών που δουλεύουν στην περιοχή αναδεικνύουν το Εργατικό Κέντρο Αρτας και το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αρτας - Πρέβεζας, με αφορμή το θάνατο ενός εργάτη και τον τραυματισμό ενός ακόμα, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο. Οι δύο εργάτες γης, πακιστανικής καταγωγής, παρασύρθηκαν το βράδυ της Τρίτης 12/12, από αυτοκίνητο στην περιοχή Ρόκα Αρτας. Το Εργατικό Κέντρο και το Συνδικάτο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του μετανάστη που έχασε τη ζωή του και εύχονται καλή ανάρρωση στον συνάδελφό του που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αρτας.

«Τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά και δεν είναι η πρώτη φορά που είναι θανατηφόρα με θύματα συναδέλφους μας μετανάστες», καταγγέλλουν. Οπως εξηγούν, πολλοί μετανάστες διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις περπατώντας στο δρόμο Αρτας - Φιλιππιάδας, όπου ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Η καθημερινή μετακίνηση από και προς τα χωράφια, όπου εκατοντάδες μετανάστες δουλεύουν στη συγκομιδή, προστίθεται στις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, «στη δουλειά ήλιο με ήλιο, στην εξουθένωση από τις ατελείωτες ώρες εργασίας, στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, στα πενιχρά μεροκάματα των μεταναστών».

«Ελληνες και μετανάστες εργάτες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είμαστε από την ίδια πλευρά, αυτή των εκμεταλλευόμενων. Απέναντί μας έχουμε την τάξη των εκμεταλλευτών, των αφεντικών που πλουτίζουν από το δικό μας ιδρώτα. Αυτών που μας στέλνουν για δουλειά από το ξημέρωμα μέχρι που βραδιάζει», τονίζουν, και καλούν κάθε εργαζόμενο στον κλάδο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών να οργανωθεί στο συνδικάτο, να πάρει μέρος στον αγώνα «για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για αυξήσεις στα μεροκάματα, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ