Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγροτική συγκέντρωση στην Αγιά

Μετά την κινητοποίηση το περασμένο Σάββατο στον Τύρναβο, συγκέντρωση με τρακτέρ πραγματοποίησαν χτες στην κεντρική πλατεία της Αγιάς αγρότες της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων των χωριών του δήμου Αγιάς.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, επισήμανε ότι με τις νέες, πανελλαδικά συντονισμένες, αγροτικές κινητοποιήσεις που, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Λάρισα, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές και θα κορυφωθούν στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στην εντεινόμενη επίθεση σε βάρος τους από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και τα προωθούμενα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Κάλεσε τους αγρότες της Αγιάς να πάρουν ενεργό μέρος σε αυτή την πανελλαδική κινητοποίηση, ξεκινώντας τις προετοιμασίες αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, που αφορούν στις επιπτώσεις για τα μήλα και άλλα προϊόντα από τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία και το συνεπακόλουθο ρωσικό εμπάργκο, στην άρνηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους δενδροκαλλιεργητές για τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και τις φυτικές και ζωικές αρρώστιες κ.ά., αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γ. Ζαχαράκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας, τονίζοντας ότι χωρίς αγώνα οι αγρότες δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ