Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει απολύσεις και εντατικοποίηση στην «Intralot»

Το «χορό απολύσεων», μεταξύ αυτών και εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τον οποίο έχει ξεκινήσει η εργοδοσία της «Intralot», καθώς και την εντατικοποίηση της εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι από το Σεπτέμβρη η εργοδοσία έχει ξεκινήσει «ένα χορό απολύσεων εργαζομένων με εμπειρία 10 και πλέον ετών με πληθώρα δικαιολογιών (χαμηλή απόδοση, κακή συμπεριφορά, κατάργηση θέσης). Ανάμεσα στους συναδέλφους που τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους για αυτόν το μήνα, βρίσκεται και πρωτοπόρος συνάδελφος που ήταν εκλεγμένος στο επιχειρησιακό σωματείο μέχρι πριν ένα χρόνο και με τη δράση του ενοχλούσε την εργοδοσία. Με ποιο τρόπο; Με την απόφασή του να μην παραμένει εκτός του ωραρίου συνεχώς για να βγαίνουν οι ημερομηνίες για κάθε project, επειδή διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες για τους συναδέλφους του».

Ακόμα, αναφερόμενο στην εντατικοποίηση, το Συνδικάτο επισημαίνει: «Καθημερινή πίεση και επιπλέον ώρες δουλειάς, στην πλειοψηφία τους απλήρωτες - αδήλωτες (...) με αντάλλαγμα κάποιες μέρες ρεπό αργότερα. Δουλειά από το σπίτι με το λάπτοπ και το τηλέφωνο να χτυπάει χωρίς να είμαστε on-call. Και όταν είμαστε on-call, η αμοιβή είναι με κουπόνια, ανεξάρτητα το πόσες ώρες δουλεύουμε. Ακόμα και στις διακοπές τους, κάποιοι συνάδελφοι αναγκάζονται να είναι παρέα με το λάπτοπ ή το τηλέφωνο».

Η κατάσταση αυτή, σημειώνει, ισχύει σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου που «προσπαθούν με τις απολύσεις να ξεφορτωθούν παλιούς "ενοχλητικούς" εργαζόμενους, να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, να αλλάξουν το εργασιακό τοπίο σε κάθε χώρο και να προσλάβουν νέους και πειθήνιους σε κάθε απαίτηση. (...) Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" της κυβέρνησης που βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της και στην "Intralot"».

Το Συνδικάτο έχει ζητήσει συνάντηση με την εργοδοσία και καλεί και το επιχειρησιακό σωματείο να πάρει θέση. Ακόμα απαιτεί: Επαναπρόσληψη όσων εργαζομένων έχουν απολυθεί τόσο για τη συνδικαλιστική τους δράση όσο και με «ψεύτικες» και χειραγωγούμενες αξιολογήσεις. Προστασία των μελών του Σωματείου και όσων εργαζομένων ασκούν συνδικαλιστική δράση. Να πληρωθούν άμεσα όλες οι απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά, Σαββατοκύριακα και on-call. Να σταματήσει η εντατικοποίηση, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εκπαιδεύσεις. Επίσης διεκδικεί ενιαίο 8ωρο, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ