Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Δεν αρκούν ... ούτε για «δόλωμα»

Τις δραματικές ελλείψεις σε ιχθυολόγους ανά την επικράτεια της Ελλάδας, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Υπουργείου Γεωργίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων Υπουργείου Γεωργίας, τονίζεται πως στο σύνολο της χώρας υπηρετούν 120 μόνον ιχθυολόγοι, έναντι 170 που υπηρετούσαν το 1990. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι σε μεγάλους νησιωτικούς νομούς, όπως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, υπηρετούν συνολικά 4 ιχθυολόγοι, σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία, με πέντε μεγάλες λίμνες, δύο ποτάμια, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα λιμνοθαλασσών της χώρας και μεγάλο μήκος ακτογραμμής, υπηρετεί μία μόνο ιχθυολόγος, ενώ σε Ξάνθη, Χίο, Αρτας και σε άλλους έξι νομούς της χώρας δεν υπάρχει ούτε ένας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, πως για το υπουργείο Γεωργίας η στελέχωση των υπηρεσιακών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες διοικητικής οργάνωσης (κέντρο - περιφέρεια - νομαρχία) με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό αποτελεί αναγκαιότητα. Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως το τελευταίο αποτελεί και προϋπόθεση για τη στήριξη του τομέα αλιείας, τη στήριξη του παραγωγού - ψαρά και την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση, εκφράζεται ακόμα η διαφωνία για τις υποχρεωτικές μετατάξεις των υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, ενώ προτείνεται και η άμεση κατοχύρωση με νομοθετική ρύθμιση της ανεξάρτητης λειτουργίας των υπηρεσιών αλιείας σε νομαρχιακό επίπεδο, ώστε να αποφεύγονται αυθαιρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ