Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε χτες αργά τη νύχτα με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018.

Από τους 297 παρόντες βουλευτές, 153 ψήφισαν υπέρ, 144 κατά, ενώ απουσίαζαν οι Χρ. Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Αρ. Φωκάς (Ενωση Κεντρώων) και Ν. Μίχος (ανεξάρτητος). Η 153η ψήφος ανήκει στην ανεξάρτητη βουλευτή Θ. Μεγαλοοικονόμου.

Επί πέντε μέρες που διήρκεσε η συζήτηση στην Ολομέλεια, η κυβέρνηση έδωσε ρεσιτάλ εμπαιγμού, συνεχίζοντας με απύθμενο θράσος το παραμύθι του «τέλους των μνημονίων», της «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης», την ώρα που και αυτός ο προϋπολογισμός αποτελεί βασικό «εργαλείο» για την υλοποίηση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, που φορτώνει νέα βάρη στο λαό και φέρνει «δώρα» στο κεφάλαιο.

Από την πλευρά της η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα άλλα αστικά κόμματα, στο «κοινό έδαφος» των στόχων του κεφαλαίου, μέσα από την αντιπαράθεσή τους και την παρουσίαση των δικών τους διαχειριστικών προτάσεων, επί της ουσίας παρότρυναν την κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά στην επιβολή της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν τον ταξικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού, ότι αποτελεί μέρος της στρατηγικής του κεφαλαίου, που σε κρίση και ανάκαμψη ζητάει διαρκώς θυσίες από το λαό, ότι η πραγματική διέξοδος για το λαό βρίσκεται στη σύγκρουση με τους στόχους του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ