Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ο Γ. Κανακάρης δεν συμμετείχε τελικά στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, που ολοκληρώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, λόγω ασθένειας, συνεπώς οι υπόλοιποι παίκτες αγωνίστηκαν με μια μέρα ελεύθερη ο καθένας. Μετά τον 5ο γύρο ο Γ. Νικολαΐδης είχε 4/5 βαθμούς, ο Θ. Μαστροβασίλης 3,5/4, ενώ ο Ανασ. Παυλίδης και ο Κ. Μουτούσης 2,5/5. Μέτρια ήταν η εμφάνιση του Ανδ. Κελίρη, που έχει αποδείξει ότι είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες. Θα επανέλθουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.
  • Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αιφνίδια απόφαση (15/12/17) της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας να ενσωματώσει το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας στο τουρνουά «Λευκός Πύργος 2018», που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 8 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη. Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές κλήθηκαν να ολοκληρώσουν τα περιφερειακά πρωταθλήματά τους μέχρι τις 25 Δεκέμβρη, ώστε να προκύψουν οι προκρίσεις για το Ανοιχτό, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο. Σημειώνουμε ότι τις ίδιες ημερομηνίες θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα Γυναικών Ελλάδας, συνεπώς οι παίκτριες που θα συμμετέχουν σε αυτό δεν έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πρόκριση στον επόμενο μέσω του Ανοιχτού.
  • Στις 7 Γενάρη στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το 5ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες, όσο και σε αρχάριους και που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Χανιά, Πρέβεζα, Σύρος, Δράμα, Κοζάνη, ίσως και άλλες) με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ν. Μενδρινό (2109833452, nikmendrinos@gmail.com).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ