Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα «Market Ιn»

Εκδήλωση σήμερα στα Γιάννενα, στις 8.30 μ.μ.

Εκδήλωση για τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα «Market Ιn» διοργανώνει σήμερα Πέμπτη στα Γιάννενα η ΚΝΕ, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και στέλεχος του ΚΚΕ.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα «Market Ιn» και καλεί τη νεολαία να βγάλει συμπεράσματα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Γιατί χρησιμοποίησαν ΜΑΤ, μπράβους και συλλήψεις απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα αυτονόητα; (...) Αν όντως από τον αγώνα δεν βγαίνει τίποτα, τότε γιατί τον καταστέλλουν; Μπορεί κανείς να πιστέψει ότι χτυπούν κάτι που δεν φοβούνται; Συμπέρασμα: Είναι η ώρα να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα! Μαζικοποιούμε τους συλλόγους, τα σωματεία μας, οργανωνόμαστε, σπάμε στην πράξη τον φόβο και τη μοιρολατρία. (...)

Αφού έρχεται η "δίκαιη ανάπτυξη", γιατί η επίθεση προς τα δικαιώματά μας συνεχίζεται; (...) Συμπέρασμα: (...) Η "δίκαιη ανάπτυξη" θα έρθει να πατήσει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της νεολαίας, της δουλειάς για 400 ευρώ, με τσακισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. "Δίκαιη ανάπτυξη" σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι νέοι και οι νέες που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, είμαστε περήφανοι. Ηταν για όλους μας ένα αληθινό μάθημα ζωής! Τη ζωή και το μέλλον που ονειρευόμαστε θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ