Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το γιορτινό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, κατά τη διάρκεια των γιορτών, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στο Μουσείο και να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τον κόσμο της μουσικής, του παιχνιδιού, των αφηγήσεων και της ζωγραφικής.

Αυτές τις μέρες ξεχωρίζουμε από τις δράσεις που πραγματοποιούνται:

Αύριο Παρασκευή, στη 1 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Βωμού η εορταστική συναυλία των Χριστουγέννων. Το μουσικό σχήμα 3ensemble (Σίση Μπαρακάρη - τσέλο, Ορέστης Γαργουλάκης - φλάουτο, Νίκος Πυλαρινός - βιολί) θα ερμηνεύσει έργα των Βιβάλντι, Χάυδν, Μπαχ και Πιατσόλα. Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο Μουσείο.

Την Τετάρτη 3 Γενάρη, από 11 π.μ. μέχρι 12.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά ηλικίας 7 - 11 ετών, με θέμα «Καλωσορίζοντας το νέο χρόνο με αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα». Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον κόσμο της αρχαίας ελληνικής μουσικής, παρατηρώντας επιλεγμένα εκθέματα της Συλλογής Αγγείων και Εργων Μικροτεχνίας, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν αντίγραφα μουσικών οργάνων και να ακούσουν τους ήχους τους. Στο εργαστήρι που θα ακολουθήσει θα κατασκευάσουν το ημερολόγιο της χρονιάς, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Μουσείου που σχετίζονται με την αρχαία ελληνική μουσική και τα μουσικά όργανα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144856 και -58.

Την Πέμπτη 4 Γενάρη, στις 12 μ., οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα ξεναγήσουν το κοινό στην περιοδική έκθεση «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο». Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144856 και -58.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ