Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις και κάλεσμα για αγωνιστική ετοιμότητα

Εν αναμονή της υλοποίησης της απόφασης για επιστροφή στην εργασία και καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων βρίσκονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι των «Λιπασμάτων Καβάλας».

Στην τριμερή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, συμφωνήθηκε η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις μέχρι και τις 22/1/2018, η άμεση καταβολή ποσού 2.000 ευρώ ως έναντι των δεδουλευμένων που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι και η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων. Οι δόσεις θα καταβάλλονται μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα «Λιπάσματα Καβάλας» με ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι η επιστροφή των απολυμένων του εργοστασίου των «Λιπασμάτων» στην εργασία τους είναι αποτέλεσμα του πολύμηνου, δύσκολου δρόμου του αγώνα που επέλεξαν, της αλληλεγγύης που έδειξαν δεκάδες σωματεία από το νομό και από όλη την Ελλάδα, παρά τα εμπόδια που έβαλε ο εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Ταυτόχρονα τονίζουν ότι χρειάζεται από όλους τους εργαζόμενους «επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την τήρηση της συμφωνίας και την αποφυγή των οποιωνδήποτε παγίδων μπορεί να σκέφτεται να βάλει η εργοδοσία».

Καλούν, παράλληλα, σε αγώνα για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, για την υπογραφή νέας ΣΣΕ στο ύψος του Οργανισμού για όλους τους εργαζόμενους.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Παλέψαμε ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, τη βιομηχανία ψευτομηνύσεων εναντίον μας, τις δυνάμεις καταστολής με τα ΜΑΤ στην πύλη του εργοστασίου, όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των τελευταίων χρόνων που αξιοποίησε η εργοδοσία σε βάρος μας.

(...) Μέσα από τους αγώνες που δώσαμε, σημαντικό όπλο είναι η πείρα που αποκτήσαμε, τα συμπεράσματα που βγαίνουν και πρέπει να αξιοποιηθούν για τη συνέχεια:

-- Η εργοδοσία, σε κάθε φάση, χρησιμοποιεί ως όπλο της τη διάσπαση των εργαζομένων. (...) Απέναντι στο όπλο της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με τη δική τους ενότητα. Στο εργοστάσιο πρέπει να υπάρχει ένα σωματείο για όλους τους εργαζόμενους, μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες όλων μας.

-- Τα συμφέροντα των αφεντικών είναι σε τροχιά σύγκρουσης με αυτά των εργαζομένων. (...) Σε μια στιγμή καταπατήθηκαν κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών. Ο,τι κερδήθηκε ως τώρα κερδήθηκε μέσα από τη σύγκρουση με την εργοδοσία.

Καμία εμπιστοσύνη σε μία κυβέρνηση που διατηρεί και εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς νόμους που πέρασαν τα τελευταία χρόνια και ετοιμάζεται να φέρει νόμο - χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. (...) Επίσης δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε οποιονδήποτε διαφημιζόμενο νέο επενδυτή.

(...) Η επίθεση στην εργατική τάξη δεν έχει σταματημό και οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ δεν πρόκειται να μείνουμε στο απυρόβλητο. Οπλισμένοι με τα συμπεράσματα του αγώνα μας πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ