Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
KKE
Αδιαφορία για το στάδιο Βόλου

Σε Ερώτηση που υπέβαλαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής, προς την κα υπουργό Πολιτισμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Στάδιο Βόλου, αναφέρουν:

«Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για τη συντήρηση αυτής της ελάχιστης αθλητικής υποδομής της χώρας, δε σπάει μόνο κόκαλα, αλλά διαλύει και μπετόν. Από την άποψη αυτή, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Εθνικού Σταδίου Βόλου, η κατάσταση του οποίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, ακόμα και για ανθρώπινα θύματα.

Η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα επισκευής και συντήρησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Εθνικού Σταδίου Βόλου, με αποτέλεσμα αυτό καθημερινά να φθίνει, αλλά απέφυγε και να απαντήσει έστω στα πολύ συγκεκριμένα θέματα που είχαν επισημανθεί στην 6951/17-2-1999 Ερώτησή μας.

Πιο συγκεκριμένα στην Ερώτηση αυτή τονιζόταν η αναγκαιότητα των κρίσιμων παρεμβάσεων (συμπληρωματικά έργα και βασικές εργασίες συντήρησης), που πρέπει να γίνουν στο Εθνικό Στάδιο Βόλου. Ειδικότερα, γινόταν λόγος για τη σε επικίνδυνο σημείο διάβρωση του οπλισμένου σκυροδέματος στις κερκίδες του Σταδίου, όπου ο σιδηρούς οπλισμός βρίσκεται σε στάδιο έντονης οξείδωσης και αποσύνθεσης, καθώς και την ανάγκη άμεσης συντήρησης των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεών του.

Να επισημανθεί επιπρόσθετα ότι οι πυλώνες φωτισμού του αγωνιστικού χώρου χρειάζονται άμεσα έλεγχο στατικής σταθερότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα υπουργός, γιατί η κυβέρνηση δε διέθεσε τις πιστώσεις που χρειάζονται και δεν προώθησε τις απαραίτητες διαδικασίες για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο Εθνικό Στάδιο Βόλου και ποια είναι τα μέτρα, που πρόκειται να πάρει και πότε, ώστε τα προβλήματα του Σταδίου να αντιμετωπιστούν πριν να είναι αργά και πριν θρηνήσουμε ακόμα και ανθρώπινα θύματα;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ