Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τιμή στον Γ. Σμαραγδή

Στο Δημαρχείο Λιβανάτων, ο δήμος Δαφνουσίων Φθιώτιδας τίμησε τον Γιάννη Σμαραγδή, για την προσφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τον πολιτισμό. Προβλήθηκαν σκηνές της πολυβραβευμένης ταινίας του «Καβάφης» (προβάλλεται για 4η χρονιά στο Παρίσι) και σκηνές της νέας του ταινίας «Τα χαϊδεμένα παιδιά».

Ο δήμαρχος απένειμε τιμητικό δίπλωμα στο σκηνοθέτη, ο οποίος συγκινημένος τόνισε: «Οταν οι άνθρωποι που σε γέννησαν, οι άνθρωποι της χώρας σου σε τιμούν, η τιμή είναι διπλή. Και όταν αυτοί οι άνθρωποι κατοικούν σε έναν αρχαίο τόπο, όπως ο αρχαίος Κύνος από όπου έφυγε ο Αίας ο Λοκρός για την Τροία, τότε η βράβευση πολλαπλασιάζεται και μεγαλώνουν οι ευθύνες μου».

Μίλησε για την ταινία που ετοιμάζει για το Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και ευχαρίστησε την, παρούσα στην εκδήλωση, ηθοποιό Ντίνα Κώνστα, η οποία θα παίξει στην ταινία το ρόλο της γκουβερνάντας της οικογένειας Θεοτοκόπουλου.

Αυτό πάντως που ευχαρίστησε το σκηνοθέτη και τους διοργανωτές, ήταν το ότι το ακροατήριο ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του νεανικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ