Πέμπτη 4 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
Σημαντικά προβλήματα από ισχυρούς ανέμους

Στη γερμανική πόλη Ράτινγκεν ο δυνατός αέρας ξερίζωσε δέντρα
Στη γερμανική πόλη Ράτινγκεν ο δυνατός αέρας ξερίζωσε δέντρα
Διακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση στη Γαλλία, μετά το πέρασμα της καταιγίδας «Eleanor» που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας έως και 160 χιλιομέτρων την ώρα, ανακοίνωσε χτες η «Enedis», η εταιρεία που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο της Γαλλίας.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής είναι η Νορμανδία, η Πικαρδία, η Λορένη, το Ιλ-ντε-Φρανς, η Καμπανία - Αρντέν, το Νορ-Πα-ντε-Καλαί.

Η καταιγίδα, προερχόμενη από τη Βόρεια Ιρλανδία, έπληξε τη Γαλλία τη νύχτα και περί τα πενήντα διαμερίσματα της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής μέχρι σήμερα τη νύχτα.

Είναι η τέταρτη καταιγίδα που πλήττει τη Γαλλία από τις αρχές του Δεκέμβρη, μετά τις «Ana», «Bruno» και «Carmen».

Η καταιγίδα αναμενόταν να κινηθεί προς το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και προς την Κορσική. Οπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές, η καταιγίδα προκάλεσε το θάνατο ενός 21χρονου που έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μοριγιόν, στις Αλπεις, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο και σκοτώθηκε. Αλλοι 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα, κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων. Οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Η κυκλοφορία στους εθνικούς και περιφερειακούς οδικούς άξονες, καθώς και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, γινόταν με δυσκολία σε πολλές περιοχές, επειδή οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, έκοψαν ηλεκτρικά καλώδια και έριξαν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα. Στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού, χτες το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων.

Επιπτώσεις είχε η καταιγίδα και στη Βρετανία, ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές όπου σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Στο Εϊλσμπερι, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο άνεμος σήκωσε δύο τραμπολίνα που κατέληξαν πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή. Επίσης, έχουν κλείσει αυτοκινητόδρομοι, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ανέμους.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης στην Ολλανδία, όπου τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σχίπολ του Αμστερνταμ, ενώ ένας πεζός τραυματίστηκε από πτώση δέντρου. Στη Γερμανία ακυρώθηκαν 20 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ενώ στη Ζυρίχη της Ελβετίας εκδόθηκε προειδοποίηση λόγω των ισχυρών ανέμων που έφταναν τα 163 χιλιόμετρα την ώρα. Προληπτικά έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι και στο καντόνι Απεντσελ στα βορειοανατολικά διακόπηκαν σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Επίσης, στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για επικίνδυνα φαινόμενα στα βόρεια παράλια της χώρας, όπου τα κύματα της θάλασσας μπορεί να φτάσουν σε ύψος ακόμη και τα 7 μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ