Πέμπτη 4 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται από χτες το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του «Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά», ενώ σήμερα αναμένεται να οριστούν ο εισηγητής και η συγκεκριμένη ημερομηνία συζήτησης, η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Το ΠΔ προβλέπει μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση 2.700.000 τ.μ. και ως μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται το 35% της συνολικής έκτασης. Αντίστοιχα, στην περιοχή του παράκτιου μετώπου, η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται σε 15% επί του συνόλου.

Το σχέδιο ΠΔ υπογράφηκε την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκη, την υπουργό Πολιτισμού, Λ. Κονιόρδου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο, και την υφυπουργό Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Εννοείται ότι όλες οι αξιώσεις των επενδυτών και για το ύψος των κτιρίων - έξι από αυτά θα είναι ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων - και για τα «εμπόδια» που προκαλούν στα σχέδιά τους τα αρχαία που υπάρχουν στην περιοχή, ικανοποιούνται πλήρως...

Στο θέμα αναφέρθηκε χτες ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας, δίνοντας τον «τόνο» από κυβερνητικής πλευράς. Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των έργων, είπε ότι θα ξεκινήσουν εντός του 2018. Εμφανίστηκε βέβαιος για τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, λέγοντας πως τους πρώτους μήνες του έτους το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για την τελική έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και έτσι «η κυβέρνηση την έχει τελειώσει τη δουλειά της». Πρόσθεσε ότι αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο, που αυτήν την περίοδο δρομολογείται, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο και επομένως μέσα στο '18 όλα να είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η επένδυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ