Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγώνας ενάντια στο «πλιάτσικο»

Απεργιακές κινητοποιήσεις κάτω από την καθολική πίεση των εργαζομένων για αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Στο «πόδι» για να προστατέψουν από το «πλιάτσικο» το πρώτο λιμάνι της χώρας βρίσκονται σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά. Από την περασμένη Παρασκευή έχουν αναλάβει δράση με αποχή από τις υπερωρίες και απεργία κατά το Σαββατοκύριακο. Με τη δική τους αποφασιστική παρέμβαση, καθώς κατέλαβαν τα γραφεία της διοίκησης του ΟΛΠ για 3 περίπου ώρες, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το Σάββατο το πρωί συνεδρίαση με θέμα την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την εισαγωγή του ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο. Ενώ κάτω από τις ασφυκτικές τους πιέσεις χτες η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών αποφάσισαν ένα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα με απανωτές απεργιακές κινητοποιήσεις, το οποίο ξεκινάει από την Παρασκευή 5 Οκτώβρη.

Βέβαια, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΜΥΛΕ και αυτή της Ενωσης Λιμενεργατών - παρά τις ξεκάθαρες διαθέσεις των εργαζομένων για διακοπή κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ - αρνούνται να αλλάξουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο, το οποίο δε «διαφωνεί» επί της ουσίας με τα όσα εκτρωματικά προωθούνται σε βάρος του λιμανιού, αλλά, ασχολείται με επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα ο... χρόνος που γίνεται η μετοχοποίηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις χτεσινές αποφάσεις της Ομοσπονδίας και της Ενωσης Λιμενεργατών, την Παρασκευή 5 Οκτώβρη, στα πλαίσια στάσης εργασίας, της οποίας οι ώρες δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, θα γίνουν στις 10 το πρωί ταυτόχρονες συγκεντρώσεις υπαλλήλων και λιμενεργατών. Των πρώτων έξω από τα γραφεία της ΟΜΥΛΕ και των δεύτερων έξω από τα γραφεία της Ενωσης. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Για τη Δευτέρα 8 του μήνα καθορίστηκε 48ωρη απεργία όλων των εργαζομένων. Την Τετάρτη 10 του μήνα θα ακολουθήσει 24ωρη απεργία των υπαλλήλων και των τεχνικών, ενώ την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 24ωρη απεργία των λιμενεργατών. Την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη θα απεργήσουν ξανά για 24 ώρες οι υπάλληλοι και οι τεχνικοί.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις απευθύνουν με ανακοίνωσή τους στους εργαζόμενους η Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ, ενώ επισημαίνουν ότι «με την ιδιωτικοποίηση οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν πολλαπλάσια τις συνέπειες της κρίσης». Τους καλούν επίσης να απαιτήσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με διεκδικητικό πλαίσιο ενάντια συνολικά στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και το συντονισμό της δράσης με τα σωματεία που αντιδρούν στην κυβερνητική εγκληματική πολιτική σε βάρος του ΟΛΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ