Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Ομόφωνα υπέρ της απεργίας

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, την Πέμπτη 11 του Οκτώβρη, αποφάσισε ομόφωνα το περασμένο Σάββατο η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας.

Στη Συνέλευση, όπου σημειώθηκε μαζική συμμετοχή, επικράτησε αγωνιστική ατμόσφαιρα και τόσο η ομιλία σ' αυτήν του προέδρου, Κώστα Αρτεμίου, όσο και οι υπόλοιπες τοποθετήσεις ήταν προσανατολισμένες στην υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου και της εργατικής τάξης γενικά.

Τα βασικά αιτήματα της απεργίας είναι: Αμεση κήρυξη ως υποχρεωτικά εκτελεστής της Συλλογικής Σύμβασης που καθυστερεί απαράδεκτα. Συμμετοχή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) στη διοίκηση του επικουρικού ταμείου (ΤΕΑΠΟΖΟ) και κατάργηση της πρακτικής του ρουσφετιού από την κυβέρνηση. Κατάργηση όλων των εργολαβιών για τη μείωση της ανεργίας. Πενθήμερη εργάσιμη βδομάδα 35 ωρών (35ωρο, 7ωρο, 5μερο). Διακοπή της «συνεργασίας» εταιριών του κλάδου με παράνομους οπλοφόρους.

Επίσης, κλήθηκε η κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα να αποκαλύψουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ