Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η ΑΕΚ «καθάρισε» το ντέρμπι

«Κιτρινόμαυρα χαμόγελα» επιφύλασσε η πρεμιέρα της Α1 ανδρών, αφού η ΑΕΚ θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί η μεγάλη κερδισμένη της πρώτης αγωνιστικής για τη νέα χρονιά. Η Ενωση επικράτησε, στο πρώτο ντέρμπι για φέτος, του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 79-72, αποζημιώνοντας... εαυτόν και οπαδούς της για τον πρόωρο αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Πανιώνιο.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο σε σχέση με τον αγώνα της Νέας Σμύρνης και έχοντας σαν βασικό όπλο την πολύ καλή άμυνα έφθασαν στον στόχο τους. Βοήθησε, παράλληλα, η καλή απόδοση των περιφερειακών, αφού Χόλντεν (19π) και Χατζής (13π) ξεκίνησαν τη χρονιά ιδιαίτερα ορεξάτοι. Ο πρώτος εκτός των επιθετικών ενεργειών του, τα πήγε πολύ καλά και στην άμυνα, όπως «εγκλώβισε» τον Παπαλουκά, ενώ ο Χατζής ήταν από τους κινητήριους μοχλούς που η διαφορά έφτασε και τους 14 πόντους (63-49 στο 13`). Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμίες, ενώ το «μπλακ άουτ» το έπαθε τη στιγμή που ο Φορντ (28π) έκανε το τρίτο φάουλ νωρίς νωρίς (στο 16`).

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Ηρακλείου επί του Περιστερίου με 85-83 (είχε προηγηθεί αυτή για το Κύπελλο). Η ομάδα της Αθήνας δε φάνηκε να μαθαίνει από το πάθημα της προηγούμενης εβδομάδας, αν και φωνάζει για τη φάση 31`` πριν το τέλος, όταν οι διαιτητές Καρούσης -Κορομηλάς χρέωσαν βήματα στον Αντερσεν. Καλύτερος από τους νικητές ο Χαρίσης (21π), ενώ από το Περιστέρι ο Κάρτερ (20π).

Ιδρωσε, αλλά τελικά τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη κόντρα στο αξιόμαχο Μαρούσι με 86-84. Οι γηπεδούχοι όταν προηγήθηκαν με 64-52 στο 30` πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, όμως το Μαρούσι είχε αντίθετη γνώμη. Το 71-57 μετατράπηκε σε 83-80 16`` πριν τη λήξη και λίγο έλειψε να χάσουν και το παιχνίδι, εάν ο Ολιβερ ευστοχούσε στο τρίποντο που επιχείρησε με την κόρνα τη λήξης.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Δάφνη - Αρης 85-73, Ηρακλής - ΚΑΟΔ 82-53, Νήαρ Ηστ - Παναθηναϊκός 74-88, Ιωνικός ΝΦ - Πανιώνιος 59-76.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ