Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΓΟΣ
Αίτημα η επαναλειτουργία

Την επαναλειτουργία των δυο σούπερ - μάρκετ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας στον Πύργο, που έκλεισαν την περασμένη βδομάδα με απόφαση της Ενωσης, απαίτησαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, διά στόματος του προέδρου των εργαζομένων στην Ενωση, Σπύρου Γιακουμέλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Επιτροπή Αγώνα το περασμένο Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο, ανάμεσα στα άλλα, παρουσίασε επίσημα στοιχεία στα οποία αποδεικνύεται πως τα τελευταία 15 χρόνια η Ενωση είχε καθαρά κέρδη από τη λειτουργία των δυο καταστημάτων περίπου 400 εκατομμύρια δραχμές. Τα στοιχεία αυτά καταρρίπτουν την αστεία δικαιολογία της Ενωσης, που υποστηρίζει ότι στα δυο σούπερ - μάρκετ μπήκε λουκέτο επειδή είχαν «παθητικό».

Απάντηση γι' αυτή την ενέργεια της Ενωσης έδωσε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηλείας Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «το ΔΣ της Ενωσης υλοποιεί τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος ώστε η περιουσία του να περάσει πιο εύκολα στο ιδιωτικό κεφάλαιο» και κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους συσπειρωμένοι στην Επιτροπή Αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ