Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΛΑΡΚΟ
Καταγγέλλει μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου

Τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη ΔΑΚΕ, που προσπαθεί να εμποδίσει τη συμμετοχή υποψηφίων απολυμένων στις εκλογές αντιπροσώπων για το ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» ΛΑΡΚΟ.

Το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ δήλωσε ως υποψηφίους πρόσφατα απολυμένους εργαζόμενους στην επιχείρηση. Αρχικά η πλειοψηφία της Εφορευτικής Επιτροπής δεν είχε το μητρώο μελών σφραγισμένο από το Σωματείο, το οποίο τελικά το πήρε από την εργοδοσία. Ομως το μητρώο αυτό δεν είχε μέσα «τους συναδέλφους που απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά παραμονή Πρωτοχρονιάς».

Το ΕΑΜ ζήτησε να γραφτούν επιτόπου, με βάση το καταστατικό του Σωματείου που ορίζει ότι παραμένουν μέλη του όσοι έχουν απολυθεί, «δεν εργάζονται αλλού και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης». Η απάντηση που πήρε είναι ότι... «δεν γνωρίζουν αν οι απολυμένοι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους». Μετά από αυτό, το ΕΑΜ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που το αποδεικνύουν, ωστόσο «με την καθοδήγηση της ΔΑΚΕ, οι τέσσερις από τους έξι της Εφορευτικής Επιτροπής» ζήτησαν παράταση της διαδικασίας «για να "πάρουν", όπως είπαν, "νομική άποψη"»!

Το ΕΑΜ υπογραμμίζει ότι «η λογική της ΔΑΚΕ (...) ξεπερνά τα όρια επικινδυνότητας για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Στο τέλος θα δώσουν και τη σφραγίδα του Σωματείου στις διοικήσεις». Ακόμα, αναφερόμενο στη στάση της πλειοψηφίας σε σχέση με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, σημειώνει ότι ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός στηρίζει «το στρατηγικό στόχο των διοικήσεων» για αντικατάσταση του προσωπικού από φθηνότερους, χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

«Η ΛΑΡΚΟ έχει ήδη σχέδια χρυσοπληρωμένα από "ειδικές εταιρείες" που μειώνουν και τον αριθμό και τους μισθούς των εργαζομένων. Η ΔΑΚΕ, μέσω του αντιπροσώπου στη διοίκηση, τα ξέρει αυτά τα σχέδια (...). Καλούμε την πλειοψηφία της Εφορευτικής Επιτροπής, τη ΔΑΚΕ, να σταματήσει τον εκφυλισμό (...) Ενόψει εκλογών για αντιπροσώπους στη διοίκηση, καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, να συσπειρωθούν με τον Συνδυασμό μας, να είναι υποψήφιοι όποιος θέλει, όποιος συμφωνεί σε αυτή την βάση. Στόχος μας είναι να εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι από συνδικαλιστή που θα τους ενημερώνει, που θα θέτει τεκμηριωμένα στον εργοδότη μέσα από συλλογικές αποφάσεις τα αιτήματα και τις θέσεις των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ