Τρίτη 9 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Μπαχτσελί θα στηρίξει Ερντογάν

Στις επόμενες προεδρικές εκλογές

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανακοίνωσε και επίσημα ότι στις επικείμενες προεδρικές εκλογές δεν θα «κατεβάσει» αυτόνομο υποψήφιο, αλλά θα στηρίξει το κυβερνών ΑΚΡ και τον πρόεδρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως δήλωσε, το κόμμα του θα μείνει πιστό στο «πνεύμα του Γενι-καπί», παραπέμποντας σε διαδηλώσεις που είχαν κάνει κόμματα της αντιπολίτευσης και το κυβερνών ΑΚΡ στο πνεύμα της «εθνικής συναίνεσης» και «συμφιλίωσης», μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλη του 2016.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συνεργασία με το ΑΚΡ θα ωφελήσει την Τουρκία, εν μέσω χάους που επικρατεί σε όλη την περιοχή.

Πάντως, όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, ο Μπαχτσελί δεν διευκρίνισε πώς ακριβώς θα συμμετάσχει το κόμμα του και αν επίσης θα συνεργαστεί με άλλες δυνάμεις.

Η στήριξη του ΜΗΡ στο ΑΚΡ και τον Ερντογάν δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η συμφωνία των δύο πλευρών σε διάφορα θέματα έχει δυναμώσει, ειδικά μετά τα γεγονότα του Ιούλη του 2016. Αποτελεί μέρος ευρύτερων ενδοαστικών διεργασιών στην Τουρκία, που προχωρούν σε ένα φόντο σοβαρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλη τη γύρω γειτονιά, και ενώ οι αντιθέσεις του τουρκικού κεφαλαίου με συμμάχους και άλλους βαθαίνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ