Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσκεψη αντιπροσωπείας Ισραηλινών πυροσβεστών

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από χτες ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ, Dedy Simhi, ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Βασίλειου Καπέλιου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο αρχηγοί συζήτησαν θέματα κοινού πυροσβεστικού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες. Στο πρόγραμμα της ισραηλινής αντιπροσωπείας περιλαμβάνονται επισκέψεις σε δομές και υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος. Η επίσκεψη της ισραηλινής αντιπροσωπείας εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων του Ισραήλ και της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Εχουν πραγματοποιηθεί πολλές ανταλλαγές επισκέψεων των ηγεσιών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα, ενώ Ισραηλινοί και Ελληνες πυροσβέστες έχουν πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις.

Το 2007, μεγάλη αντιπροσωπεία Ισραηλινών πυροσβεστών ήρθε στην Ελλάδα για να συνδράμει στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Το 2010 και το 2016, Ελληνες πιλότοι και πυροσβέστες πήραν μέρος στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στο Ορος Καρμέλ του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ