Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λυρική «Ολυμπιάδα» στο Βόλο

Σε θέατρο μετατράπηκε η Ηλεκτρική Εταιρεία Βόλου
Σε θέατρο μετατράπηκε η Ηλεκτρική Εταιρεία Βόλου
Την όπερα του Αντόνιο Βιβάλντι «Ολυμπιάδα» θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη χώρα μας το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου του Βόλου, σε τέσσερις παραστάσεις, στις 6,7,13 και 14 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Οπως αναφέρεται από το ΚΜΘΒ, μετά από συστηματική αναζήτηση και με την προτροπή του ΥΠΠΟ προς τους φορείς της Επικράτειας Πολιτισμού (συμμετέχει και το ΚΜΘΒ) για έργα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Aγώνες, το Κέντρο εντόπισε την «καλύτερη ίσως όπερα του Βιβάλντι, από τις 19 που έχουν σωθεί». Πάντως, το έργο δεν επιλέχτηκε μόνο για τη μουσική του αξία, αλλά και για το ότι «είναι σε πλήρη συντονισμό με τους βασικούς άξονες της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας».

Το λιμπρέτο του έχει μεταφραστεί από τον Ρήγα Βελεστινλή, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Γυπαράκη, τα σκηνικά ο Γιώργος Βαφιάς και τα κοστούμια ο Φρ. Ολιβιέ. Τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου θα διευθύνει ο μαέστρος Συμεών Κόγκαν. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, Μαρίνα Φιδέλη, Φιλίπ Γιαρούσκι, Κάρλος Εσπινόζα, Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Μαρία Κατσούρα και Παύλος Σαμψάκης.

Το ανέβασμα της «Ολυμπιάδας» συνδυάζεται με τα εγκαίνια του Θεάτρου της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, του βιομηχανικού κτιρίου που αναστηλώθηκε και πλέον με χωρητικότητα 300 θέσεων θα φιλοξενεί τις παραγωγές του ΚΜΘΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ