Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόσμος ... αγγελικά πλασμένος!

Πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έξαρση των «ροζ» σκανδάλων και πράξεων ασέλγειας στους κόλπους της ιεροσύνης. Σύμφωνα μ' αυτά, την εκκλησία της Θεσσαλονίκης σπαράσσει, τις τελευταίες μέρες η αποκάλυψη των σκανδάλων, με ήρωα έναν από τους ιερείς του ναού της Παναγίας Φανερωμένης, πατέρα Αγάπιο. Ο εν λόγω ιερέας κρίθηκε από έρευνα, που διενήργησε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ως ένοχος για «άνομες σχέσεις» και σύμφωνα με το πόρισμα «υπόκειται στα υπό.. των καταπατηθέντων ιερών κανόνων της εκκλησίας προβλεπόμενα επιτίμια».

Την ίδια στιγμή στο Κακουργοδικείο της Χαλκίδας έχει προκαλέσει σάλο η δίκη του 85χρονου ιερέα Πέτρου Παπουτσάκη, που κατηγορείται για βιασμούς και ασελγείς πράξεις σε βάρος πέντε ορφανών ή εγκαταλειμμένων κοριτσιών στο διάστημα που ήταν έγκλειστα στο ορφανοτροφείο...

Δεν προκαλεί, βέβαια, κατάπληξη η στάση αυτή και οι κατηγορίες σε βάρος των συγκεκριμένων ιερέων, γιατί είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι ιερωμένοι έχουν ειδική επίδοση στο σπορ των σκανδάλων από αρχαιοτάτων χρόνων...

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η υπέρτατη υποκρισία της ηγεσίας της Εκκλησίας, που, ενώ είναι λαλίστατη για όλα τα θέματα από διεθνή πολιτική, μέχρι ψυχαγωγία της νεολαίας, χρηματιστήριο και επενδύσεις και εμφανίζεται σαν υπέρμαχος της ηθικής αναγέννησης της κοινωνίας, δε φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί» της για την ηθική κατάπτωση του οίκου της και των λειτουργών της.

Ακόμα δεν κατακάθισε ο θόρυβος από την υπόθεση του Μητροπολίτου Ζακύνθου, που εκκλησιαστικοί και παραεκκλησιαστικοί κύκλοι ζητούσαν και ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι, μέχρι και δικαστική δίωξη εναντίον του παρακίνησαν, για τη γνωστή του δήλωση ότι δεν είναι ενάντια στις προγαμιαίες σχέσεις. Τους εντιμότατους εν Χριστώ αδελφούς τους ενοχλούν οι προγαμιαίες σχέσεις. Για τα καθημερινά σκάνδαλα των ιερέων, το βόρβορο της ηθικής κατάπτωσης των ίδιων των ρασοφόρων, η επίσημη Εκκλησία αρκείται στα «επιτίμια» που προβλέπονται από τους ιερούς κανόνες! Ομορφος κόσμος, ηθικός.... «αγγελικά πλασμένος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ