Τετάρτη 10 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λατομικός νόμος για «ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον»

Στην απλοποίηση της «πολύπλοκης και αποσπασματικής λατομικής νομοθεσίας των τελευταίων 30-40 χρόνων» στοχεύει η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, με εμφανή την πρόθεση διευκόλυνσης των επενδύσεων στον εξορυκτικό κλάδο.

Το υπουργείο ομολογεί ότι βασικός στόχος του σχεδίου νόμου είναι η «απρόσκοπτη τροφοδοσία των βιομηχανιών σε ορυκτές πρώτες ύλες και η δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος» και αυτό που επιτυγχάνει πρωταρχικά είναι «ο περιορισμός της γραφειοκρατίας», με ό,τι αυτό σημαίνει για τα δικαιώματα των εργαζομένων και το περιβάλλον. Παράλληλα, αυξάνεται το χρονικό όριο των μισθώσεων εκμετάλλευσης για όλα τα λατομικά ορυκτά, από 35-40 χρόνια που είναι σήμερα, στα 70 χρόνια και υιοθετείται το σύστημα των δημοπρασιών για τη μίσθωση δημοσίων ή δημοτικών εκτάσεων.

Τέλος, το σχέδιο νόμου απλουστεύει τις διαδικασίες αδειοδότησης λατομικών δραστηριοτήτων και καταργείται η διαδικασία για την έκδοση άδειας εκμετάλλευσης, αφού πλέον στις δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις αρκεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας μίσθωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ