Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Ευτυχής ο Κ. Σημίτης με τη στάση μας»!

Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις ΗΠΑ και τους «συμμάχους» στον «αντιτρομοκρατικό πόλεμο» ο πρόεδρος της ΝΔ, προσπαθεί να «πουλήσει» αυτήν ακριβώς την επίδειξη υποτέλειας και τις «καθαρές θέσεις»

«Θα έπρεπε να είναι ευτυχής ο κ. Σημίτης αντιμετωπίζοντας ένα τόσο υπεύθυνο κόμμα απέναντί του, στον αντιπολιτευτικό του ρόλο». Η φράση αυτή από την προχτεσινή συνέντευξη Τύπου του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, σε μια στιγμή «αυτοκριτικής», αποδίδει με εκπληκτική ευκρίνεια το ρόλο που διαδραματίζει το κόμμα του και την «εναλλακτική λύση» που διακηρύσσει.

Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τις ΗΠΑ και τους «συμμάχους» στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε παρά να στηρίξει το «εσωτερικό μέτωπο» και τα όσα κάνει η κυβέρνηση Σημίτη. Το μόνο που του απέμεινε ήταν να «πουλήσει» όσο γίνεται πιο ακριβά αυτή την επίδειξη υποτέλειας και των «καθαρών θέσεων» τόσο στην αντιτρομοκρατική σταυροφορία, όσο και στην οικονομική πολιτική. Αυτό ακριβώς επιχείρησε να κάνει στη Θεσσαλονίκη, τόσο κατά την ομιλία του στις «παραγωγικές τάξεις» όσο και στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε την πρότασή του για τη διαμόρφωση μιας «εθνικής στρατηγικής» και για την «τρομοκρατία» και «κοινής δράσης» των κομμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τάχτηκε «από θέση αρχής» υπέρ της ενεργού συμμετοχής της Ελλάδας σε μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και των «συμμάχων», αναγνώρισε ότι «βελτιώθηκε η στάση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό», είτε υπό την πίεση των γεγονότων είτε από την αναγνώριση καταστάσεων και αναγκαιοτήτων, ενώ έμμεσα πλην σαφώς αποδοκίμασε τους βουλευτές του κόμματός του «που κάνουν προπαγάνδα αντιαμερικανισμού»(!) στα κανάλια, αλλά και τις φιλειρηνικές διαδηλώσεις, γιατί «δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στον τόπο και δε βοηθάνε την εθνική υπόθεση»!. Καυχήθηκε, επίσης, για τη συμβολή της ΝΔ στην ψήφιση του «τρομονόμου» στη Βουλή, λέγοντας ότι «πιθανώς δε θα ψηφιζόταν αν η ΝΔ δεν είχε ξεκάθαρη στάση».

Αναφερόμενος σε θέματα οικονομικής πολιτικής, ευθυγραμμίστηκε με τη θέση της ηγεσίας του ΣΕΒ για αξιοποίηση της ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία, προκειμένου να επιταχυνθούν οι νεοφιλελεύθερες διαρθρωτικές αλλαγές. Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις, ισχυρίστηκε ότι στην πραγματικότητα δε γίνονται σήμερα γιατί «πολιτική ουσιαστικών αποκρατικοποιήσεων σημαίνει μάνατζμεντ στον ιδιωτικό τομέα». Οσο για το Ασφαλιστικό παρέπεμψε με έμφαση στο παράδειγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 90-93, η οποία «είχε το θάρρος και ανέλαβε το πολιτικό κόστος», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Σημίτη γιατί «ετράπη σε φυγή»!

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του ο Κ. Καραμανλής επισήμανε με νόημα ότι «η ΝΔ δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας», ότι ο στόχος της είναι «να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση και η μεγάλη αγωνία είναι να είμαστε μια καλή, αποτελεσματική και έντιμη κυβέρνηση», ενώ εκθειάζοντας την υπεύθυνη στάση του είπε ότι «θα έπρεπε να είναι ευτυχής ο κ. Σημίτης αντιμετωπίζοντας ένα τόσο υπεύθυνο κόμμα απέναντί του στον αντιπολιτευτικό του ρόλο»(!) (σ.σ.Ο Κ. Σημίτης είναι όντως ευτυχής...). Δήλωσε ακόμα ότι το κόμμα του δε θα επιτρέψει αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τα κόμματα των Δ. Αβραμόπουλου και Αντ. Σαμαρά.

Επειδή ακριβώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί σε τίποτα από την εφαρμοζόμενη πολιτική, κατέληξε να περιφέρει τη θρησκευτικού χαρακτήρα πίστη του ότι το κόμμα του θα είναι σίγουρος νικητής των επομένων εκλογών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ