Πέμπτη 11 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εκθεση των Δημοκρατικών κατά της Ρωσίας, με αιχμές στον Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις εντείνονται στις ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς να ασκούν με κάθε αφορμή πιέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ για «σκληρότερη» στάση έναντι της Μόσχας. Χτες, δημοσιοποιήθηκε 206σέλιδη έκθεση Δημοκρατικών βουλευτών, όπου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζεται... «σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ» και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται πως «κωφεύει», επειδή μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει «παθητικά τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, την προπαγάνδα ή άλλες ενέργειες του διεφθαρμένου καθεστώτος του Πούτιν».

Η έκθεση έχει τίτλο «Οι ασύμμετρες επιθέσεις του Πούτιν κατά της δημοκρατίας στη Ρωσία και την Ευρώπη: Συνέπειες για την αμερικανική εθνική ασφάλεια». Βεβαίως, η πρόσφατη δημοσιευμένη στρατηγική των ΗΠΑ, από το επιτελείο του Τραμπ, χαρακτηρίζει τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα «απειλές» και «ανταγωνιστές».

  • Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, εκτενείς περιοχές της νότιας Καλιφόρνιας πνίγηκαν στις λάσπες, έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Μέχρι χτες είχαν ανασυρθεί νεκρά από τις λάσπες τουλάχιστον 15 άτομα, ενώ οι τοπικές αρχές εξέφραζαν φόβο για αύξηση του αριθμού των θυμάτων μέσα στις επόμενες μέρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ