Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
Ακόμα μια «βρωμοδουλειά» της κυβέρνησης για την κερδοφορία και την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου

Με την ψηφοφορία τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, για την οποία το ΚΚΕ θα ζητήσει να είναι ονομαστική, ολοκληρώνεται - με τις καθιερωμένες «fast track» διαδικασίες - μια ακόμα «βρωμοδουλειά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Πρόκειται για το πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει δεκάδες από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης «αξιολόγησης» του 3ου μνημονίου.

Ενα προς ένα, τα πάνω από 400 άρθρα του πολυνομοσχεδίου, στα οποία βέβαια ξεχωρίζουν η διάταξη για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας κατ' απαίτηση της εργοδοσίας, οι διατάξεις που σφίγγουν τη θηλιά των πλειστηριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά και το περαιτέρω τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα, έρχονται να υπηρετήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου για την ανάκαμψη των κερδών του.

Ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» παρουσιάζει στις επόμενες σελίδες τα βασικά σημεία του πολυνομοσχεδίου, καθώς και ρεπορτάζ από τη συζήτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ