Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Γέφυρα» για τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα

Το πολυνομοσχέδιο κάθε άλλο παρά αποτελεί, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, «ορόσημο» για το τέλος των θυσιών του λαού. Αντίθετα, αποτελεί έναν ακόμα «κρίκο» στην αλυσίδα της αντιλαϊκής κλιμάκωσης και, ταυτόχρονα, «γέφυρα» για τα αντιλαϊκά μέτρα που είναι στα σκαριά.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει το Γιούρογκρουπ, που αναμένεται να επικυρώσει την επικαιροποιημένη αντιλαϊκή συμφωνία στο πλαίσιο της συνεδρίασης στις 22 Γενάρη, με βάση βέβαια και τη νέα «έκθεση συμμόρφωσης» (compliance report), που συντάσσει, τις μέρες αυτές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, σε φάση προετοιμασίας περνά πλέον και η επόμενη «σοδειά» με τα επιπλέον 82 προαπαιτούμενα του επόμενου - 4ου - κύκλου «αξιολόγησης», που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάη, σύμφωνα με το αντιλαϊκό χρονοδιάγραμμα, σε συνδυασμό βέβαια και με την παράλληλη «αξιολόγηση» που θα διενεργήσει και το ΔΝΤ, με έμφαση στο ζήτημα τυχόν «δημοσιονομικών κενών» και «αποκλίσεων» στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

Στο αντιλαϊκό «πάνελ» προβάλλει και η πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενόψει της «άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων» («στρες τεστ») σε ό,τι αφορά την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια και θωράκιση των εγχώριων τραπεζικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ