Τρίτη 16 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» αφορά το κεφάλαιο και όχι τους λαούς

Σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση - συνεστίαση που οργάνωσε η ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ στην Αμφισσα το περασμένο Σάββατο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, σημειώνοντας:

«Μαζί με το δήθεν τέλος των μνημονίων και της τάχα δίκαιης ανάπτυξης, η κυβέρνηση συμπληρώνει το αφήγημά της με το στόχο της γεωστρατηγικής υποτιθέμενης αναβάθμισης της χώρας.

Και λέμε υποτιθέμενης, γιατί ο στόχος αυτός, βέβαια, δεν αφορά ούτε την ειρήνη, ούτε την αλληλεγγύη των λαών.

Αφορά μόνο την αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελλάδας, δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου, στους ανταγωνισμούς, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, στη μοιρασιά των αγορών, στο πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών με θύμα πάλι τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.

Αλλωστε, η εξωτερική πολιτική είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής.

Δεν γίνεται να έχεις πολιτική υπέρ των λαών, τη στιγμή που πρώτα και κύρια ματώνεις το δικό σου λαό.

Τι αλήθεια επιδιώκουν;

Επιδιώκουν, αξιοποιώντας και τους τριγμούς που τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στις σχέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, να γίνουν αυτοί οι σημαιοφόροι τους στην περιοχή...

Και ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να προωθήσει και το λεγόμενο Σκοπιανό ζήτημα, ζήτημα το οποίο συνδέεται με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον προσεχή Ιούνη.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τους έπιασε η πρεμούρα να λυθεί το ζήτημα του ονόματος με τη γειτονική χώρα.

Και πάνω σ' αυτό, βέβαια, καμιά αντιπαράθεση δεν υπάρχει με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού είναι και αυτά κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το αντίθετο, μάλιστα.

Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, παλιότερα του ΣΥΝ, που φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, είναι το μόνο κόμμα που εδώ και χρόνια έχει ξεκάθαρη θέση:

Σε μια διαπραγμάτευση για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνεται με οποιονδήποτε τρόπο το όνομα "Μακεδονία" και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός.

Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

Ομως, οι κυβερνώντες τα κάνουν όλα αυτά κυρίως γιατί επείγονται να ανταποκριθούν στην απαίτηση των Αμερικανών για άμεση επίλυση του ονόματος, ώστε το κράτος της ΠΓΔΜ να μπει στο ΝΑΤΟ τον Ιούνη. Για το ΝΑΤΟ τους έπιασε η πρεμούρα. Για την αστική τάξη και τα συμφέροντα των επενδύσεών της στην ΠΓΔΜ τους έπιασε η πρεμούρα και όχι για τα συμφέροντα του ελληνικού ή του γειτονικού μας λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ