Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να απεμπλακεί ο ΟΕΚ από το Ολυμπιακό Χωριό!

Να απαιτήσουν την άμεση απεμπλοκή του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) από την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Αφορμή για την ανακοίνωση - παρέμβαση είναι το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με το οποίο, το έργο μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτες, αφού πρώτα ο ΟΕΚ θα έχει βάλει τα λεφτά για τις απαλλοτριώσεις, την κατασκευή και την ίδρυση και λειτουργία της νέας εταιρίας.

«Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που προβλέπει την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία "Ολυμπιακό Χωριό", η κυβέρνηση εκχωρεί στους ιδιώτες τα χρήματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, δηλαδή των εργαζομένων, για να κατασκευάσουν και να διαχειριστούν και άμεσα και μελλοντικά το Ολυμπιακό Χωριό. Γίνεται φανερό, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι και μέσα απ' αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση "με ξένα κόλλυβα", δηλαδή τα χρήματα του ΟΕΚ, "ευλογεί τα γένια της", δηλαδή τις πολιτικοοικονομικές συναλλαγές της με το μεγάλο κεφάλαιο, εξυπηρετώντας τις προεκλογικές και μετεκλογικές σκοπιμότητές της».

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που υποθηκεύουν την ύπαρξη του ΟΕΚ, ενώ εκφράζεται ο φόβος να λεηλατηθούν τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ επισημαίνει: Η ανάθεση της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού με αυτόν τον τρόπο και με αυτές τις μεθοδεύσεις υποθηκεύει την ύπαρξη του ΟΕΚ, ως φορέα εργατικής κατοικίας. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να λεηλατηθούν τα έσοδά του (που είναι αποκλειστικά από εισφορές των εργαζομένων) για να φτιαχτούν έργα βιτρίνας. Η προσδοκία για ένα φτηνό και καλό σπίτι για τους εργαζόμενους απομακρύνεται. Είναι ώρα να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του».Τέλος, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να απαιτήσουν την άμεση απεμπλοκή του ΟΕΚ «από αυτή την ιστορία».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του νομοσχεδίου για το Ολυμπιακό Χωριό πρόκειται να συζητηθεί σήμερα ή τη Δευτέρα στο ΔΣ του ΟΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκύψει ορισμένες αλλαγές, που ωστόσο δεν αλλοιώνουν τις, εξοντωτικές για τον Οργανισμό, προβλέψεις του αρχικού κειμένου, που αποκάλυψε στις 23 Γενάρη ο «Ρ». Τέλος, το νομοσχέδιο βρίσκεται στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και σύντομα - ίσως και εντός της επόμενης βδομάδας - αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ