Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσωρινά κρατούμενος ο αρχιπλοίαρχος του «Ανδρομέδα»

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής του πλοίου «Ανδρομέδα», που εντοπίστηκε με 410 τόνους εκρηκτικών στα ανοιχτά της Κρήτης. Εναντίον του αρχιπλοιάρχου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Ο συνήγορός του, μιλώντας στο ΑΠΕ, ανέφερε πως ο πελάτης του, αν και κατέθεσε για περισσότερες από 10 ώρες όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την υπόθεση και δήλωσε εξαρχής ότι είναι στη διάθεση των Αρχών, κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης τέτοιων συναφών αδικημάτων.

Εξάλλου, στον Θερμαϊκό Κόλπο αγκυροβόλησε χτες το πρωί το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», το οποίο μετέφερε τους 410 τόνους εκρηκτικών που παρέμειναν για μια βδομάδα στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά την κατάσχεση του πλοίου.

Το ελληνικής σημαίας «Καπετάν Χρήστος», το οποίο είναι πιστοποιημένο για μεταφορές επικίνδυνων και εύφλεκτων φορτίων, έφτασε γύρω στις 8 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή παρέμεινε στο κεντρικό αγκυροβόλι. Τελικός προορισμός των εκρηκτικών φέρεται να είναι στρατόπεδο των Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ