Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ο Τραμπ επιμένει στην ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Αμετάβλητη» παραμένει η πολιτική του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της ανέγερσης τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, με στόχο την αποτροπή νέων κυμάτων μεταναστών, όπως ανακοίνωσε χτες. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το κόστος των 20 δισ. δολαρίων που εκτιμάται ότι θα κοστίσει το τείχος «είναι ψίχουλα» σε σχέση «με τα όσα χρήματα κερδίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ» εξαιτίας της NAFTA (Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής).

Με φόντο το θέμα του τείχους και τη μετανάστευση, οι ενδοαστικές κόντρες Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο συνεχίζονται, σε σημείο που να φαίνεται πιθανή μία νέα αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αν μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα δεν ψηφιστούν στο Κογκρέσο σχετικά μέτρα για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

Το ίδιο διάστημα, αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η έρευνα του ανεξάρτητου ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 δεν θα έχει ολοκληρωθεί ούτε μέχρι την διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, που έχει προγραμματιστεί για το φετινό Νοέμβρη. Πάντως το νομοσχέδιο για εξαετή παράταση της παρακολούθησης των διαδικτυακών κινήσεων πολιτών στις ΗΠΑ από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), χωρίς εισαγγελικό ένταλμα, ψηφίστηκε χτες το βράδυ στη Γερουσία με διακομματική «σύμπνοια».

Νωρίτερα, ο Τραμπ απένειμε «βραβείο» για «ψευδείς ειδήσεις» σε ΜΜΕ όπως το CNN, οι «New York Times» και η «Washington Post», θεωρώντας ότι το 2017 ήταν «χρονιά ασταμάτητης μεροληψίας, ανέντιμης κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης και εντελώς ψευδών ειδήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ