Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα μπλόκα

Από τις 22 έως τις 28 Γενάρη οι μικρομεσαίοι αγρότες, ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, θα στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία όλης της χώρας, κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα των μνημονίων και της ΚΑΠ της ΕΕ, που τους σπρώχνουν, ακόμα γρηγορότερα, στο ξεκλήρισμα.

Σταθμός σε αυτήν την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA.

Το πρώτο ισχυρό μπλόκο θα στηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εθνική Οδό Ε65 (Δέλτα Καρδίτσας), από τους αγρότες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι, εδώ και μέρες, έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Μπλόκα θα στηθούν και στο νομό Λάρισας (σχετική συζήτηση θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων), ενώ έχουν επίσης προγραμματιστεί συλλαλητήρια με τρακτέρ, σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων και μεθαύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Στο νομό Τρικάλων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά, ενώ αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Μεγαλοχώρι (καφενείο μπαρμπα-Μιχάλη), θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με θέμα το στήσιμο του μπλόκου.

Στο νομό Μαγνησίας, ο προσανατολισμός είναι για στήσιμο μπλόκου στον κόμβο του Αερινού, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη 24/1 οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού - Σούρπης και η Επιτροπή του Μπλόκου Αερινού οργανώνουν κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα στην Εφορία του Βόλου.

Συσκέψεις στη Στερεά
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας συγκαλεί ανοιχτή σύσκεψη αύριο, Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα Ανθήλης.
  • Σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στη Λιβαδειά, στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη αγροτών με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Λιβαδειάς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ