Παρασκευή 19 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολλά προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους

MotionTeam

Πολλά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που επικράτησαν από το βράδυ της Τετάρτης σε ολόκληρη τη χώρα. Αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων ήταν οι πτώσεις δέντρων, πολλές από τις οποίες έγιναν σε καλώδια και κολόνες της ΔΕΗ, προξενώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών. Μάλιστα, πρόβλημα υπήρξε και με διάφορα αντικείμενα που ξεκολλούσαν από τους ανέμους και αιωρούνταν, θέτοντας σε κίνδυνο τους τυχόν περαστικούς.

Προβλήματα προκλήθηκαν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη φτάνοντας τα 8 με 9 μποφόρ. Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Από τον Πειραιά εκτελούνταν μόνο τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, όπως και στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Κλειστά ήταν τα πορθμεία Ρίου - Αντιρρίου και Αγ. Μαρίνας - Νέων Στύρων, ενώ από τη Ραφήνα εκτελέστηκε μόνο το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι. Επίσης, δεν εκτελούνταν τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές ήταν οι γραμμές Αρκίτσας - Αιδηψού, Γλύφας - Αγιόκαμπου, Βόλου - Σποράδων και Καβάλας - Πρίνου. Στη γραμμή Κεραμωτής - Θάσου, από τις 2.30 μ.μ. τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνταν μόνο κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης πιθανόν θα εκτελούνταν δρομολόγια μετά τις 3 μ.μ. Κλειστές ήταν, επίσης, οι γραμμές Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κυλλήνης - Κεφαλονιάς. Κανονικά εκτελούνταν από τις 2 μ.μ. τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας. Παράλληλα, «φτερό στον άνεμο» έγιναν τρία πλοία σε Πειραιά και Ελευσίνα. Από δύο ρυμουλκά δέθηκε το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» που παρασύρθηκε το πρωί από τους ισχυρούς ανέμους στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά κι έφτασε μέχρι το Ελληνικό. Λόγω ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι στα επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη» που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να παρασυρθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο πρόσδεσης και να συγκρατούνται μόνο από τις άγκυρές τους.

Η Πυροσβεστική με συνεργεία της επενέβη για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων δεχόμενη 120 κλήσεις στην Αττική, 54 στη Θεσσαλονίκη, 29 στη Χαλκιδική, 8 στην Αριδαία, 35 στις Σέρρες, 15 στην Κατερίνη, 19 στα Γιαννιτσά, 31 στην Κρήτη, 25 στην Θεσσαλία, 11 στην Κέρκυρα και 10 στην Πελοπόννησο.

Προβλήματα σημειώθηκαν σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας. Προκλήθηκε μεγάλος κυματισμός τόσο στον Πατραϊκό όσο και στον Κορινθιακό κόλπο, με αποτέλεσμα πέτρες και άλλα φερτά υλικά να βγουν στην ξηρά. Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του Κόκκινου Μύλου, στην περιοχή της πλαζ, στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, στο Ακταίο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Αγιο Βασίλειο και στην παραλιακή οδό στα Αραχωβίτικα. Στο μεταξύ, από πτώση σοβάδων που σημειώθηκε από κτίριο στην οδό Αγίου Ανδρέα τραυματίστηκε στο κεφάλι μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι μετακίνησαν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους. Αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 11 το πρωί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που είχε μείνει χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης σε υπέργειο τμήμα της γραμμής μέσης τάσης στον υποσταθμό Αγίου Δημητρίου. Πάντως, πρόβλημα με διακοπές ηλεκτροδότησης εξακολουθούσε να υφίσταται στην περιοχή που εκτείνεται από τον Φοίνικα μέχρι τη Θέρμη στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σημειώθηκαν και ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Στη Λαμία, έπεσαν δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα, δρόμους, ακόμα και σκεπές ή τέντες, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων καθώς και στην ηλεκτροδότηση, αφού είχαν κοπεί καλώδια της ΔΕΗ. Προβλήματα σημειώθηκαν στη Σπερχειάδα και τη Μακρακώμη, στη δυτική Φθιώτιδα. Ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν και στην Υπάτη, ενώ στο Λιανοκλάδι πτώση δέντρου προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης, προκαλώντας προβλήματα στο σταθμό του ΟΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ