Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανώτατα Ιδρύματα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

Την ανάγκη για μια Ανώτατη Εκπαίδευση σύμφωνη με τις δυνατότητες της εποχής, που θα αποβλέπει στην ικανοποίηση των σύγχρονων, διευρυμένων λαϊκών αναγκών, τόνισε ο δήμαρχος Πετρούπολης Β. Σίμος, κατά τη συνάντηση που έγινε στις 18 Γενάρη μεταξύ του υπουργού Παιδείας και δημάρχων της Δυτικής Αττικής, με αντικείμενο την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οπως ενημερώνει ο δήμος Πετρούπολης, «μετά την εισήγηση του υπουργού, όπου παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική για το θέμα, τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Πετρούπολης, ο οποίος ανέφερε ότι με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δεν αντιμετωπίζονται, αλλά διατηρούνται η κατηγοριοποίηση σχολών και αποφοίτων και η κατεύθυνση υποβάθμισης και ευελιξίας των σπουδών.

Επιπλέον, ο δήμαρχος επισήμανε ότι προχωρά παραπέρα η κατηγοριοποίηση των πτυχίων, των Τμημάτων και των αποφοίτων, κάτι που συνεπάγεται τη συνολική υποβάθμιση της παρεχόμενης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων.

Πανεπιστημιακά πτυχία επιπέδου master, πανεπιστημιακά πτυχία επιπέδου bachelor, διετή προγράμματα, και επιπλέον οι παλιοί απόφοιτοι των ΤΕΙ (που το πτυχίο τους δεν θα αναγνωρίζεται ως πανεπιστημιακό) συνθέτουν ένα διαβαθμισμένο "μωσαϊκό" για τα ίδια ουσιαστικά επιστημονικά αντικείμενα και τα ίδια επαγγέλματα.

Τόνισε επίσης ότι με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής υλοποιείται ο νόμος για διετή προγράμματα κατάρτισης, που θα παρέχουν ουσιαστικά τσάμπα εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις και τους εφοπλιστές, μέσω πρακτικής άσκησης και μαθητείας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να διαμορφωθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με βάση τις δυνατότητες της εποχής, τα οποία θα αποβλέπουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων, διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Πετρούπολης τόνισε ιδιαιτέρως ότι είναι απολύτως απαραίτητο η επιστήμη, η Ερευνα και η τεχνολογική εξέλιξη να αποσκοπούν στην εξύψωση της λαϊκής ευημερίας και να τεθούν πραγματικά στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των επιχειρηματικών ομίλων».

Στο μεταξύ, σε κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Β. Σίμος, και Χαϊδαρίου, Μ. Σελέκος, σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο λαός της Δυτικής Αττικής να παλέψει για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, προς όφελος των κοινωνικών αναγκών και όχι του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ