Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του βρετανικού στρατού, στρατηγός Νικ Κάρτερ, απαίτησε «περισσότερες επενδύσεις» στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας του για να αντεπεξέλθει, όπως είπε, σε πιθανή έκθεση «σε ανορθόδοξες συγκρούσεις υβριδικού πολέμου» κυρίως έναντι της Ρωσίας. Ο ίδιος επισήμανε μάλιστα τις αυξημένες σύγχρονες δυνατότητες που επιδεικνύουν οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία και απαίτησε, εκτός από αύξηση των πολεμικών δαπανών για τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις, «ταχύτητα στη λήψη και την εφαρμογή αποφάσεων».

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Αστυνομικοί διέλυσαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα της ΛΔ Κονγκό, Κινσάσα, διαδήλωση κατά του Προέδρου της χώρας, Τζόζεφ Καμπίλα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 5 διαδηλωτών και τον τραυματισμό 33 άλλων. Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του Προέδρου Καμπίλα και την άμεση διεξαγωγή εκλογών, που καθυστερούν εδώ και χρόνια.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Ο Αιθίοπας πρωθυπουργός, Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέγκ, απέρριψε χτες την αιγυπτιακή πρόταση να αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα ρόλο «μεσολαβητή» στην κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις της χώρας του με την Αίγυπτο και το Σουδάν με αφορμή το γιγαντιαίο «Φράγμα της Μεγάλης Αιθιοπικής Αναγέννησης» που κατασκευάζεται τα τελευταία χρόνια με στόχο τη δημιουργία μεγάλου υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής 6.000 MW.

ΤΟΚΙΟ.-- Πάνω από 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν χτες και εκατοντάδες αεροσκάφη έμειναν καθηλωμένα στο έδαφος στο Τόκιο, εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας που θεωρείται η χειρότερη της τελευταίας τετραετίας.

ΚΙΤΟ.-- Ο Πρόεδρος του Ισημερινού, Λ. Μορένο, δήλωσε ότι το άσυλο που έχει χορηγηθεί στον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο από το 2012, είναι ένα «πρόβλημα που κληρονόμησε» η κυβέρνησή του και αποτελεί «κάτι παραπάνω από ενόχληση».

ΣΙΑΤΛ.-- Το αμερικανικό πολυεθνικό μονοπώλιο ηλεκτρονικού εμπορίου λιανικής «Amazon» εγκαινίασε χτες στο Σιάτλ των ΗΠΑ το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο κατάστημα, τύπου σούπερ μάρκετ και γρήγορου φαγητού, στο οποίο οι πελάτες δεν συναντούν ούτε έναν υπάλληλο. Οι αγοραστές ψωνίζουν και πληρώνουν με χρέωση της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας άμεσα ή μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου κατά την έξοδό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ