Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην ΕΥΑΘ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Γ. Κρεστενίτη, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον βουλευτή του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή και τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Ρέβα, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα του εντοπισμού υδρογονανθράκων στο νερό του Αλιάκμονα που τροφοδοτεί την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού της ΕΥΑΘ.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ενημερώθηκε για την κατάσταση και για τις ενέργειες της ΕΥΑΘ, ενώ ο βουλευτής του Κόμματος Σ. Βαρβαλής σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή με σκοπό να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση του νερού του Αλιάκμονα, να εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες, καθώς και να διασφαλιστεί η απολύτως ασφαλής λειτουργία του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Επίσης, τόνισε πως «και από αυτό το γεγονός αναδεικνύεται ότι όσο το νερό βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματικών ομίλων και Ανώνυμων Εταιρειών, όσο το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, τόσο η παροχή του στο λαό είναι επισφαλής.

Η θέση του ΚΚΕ ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο, ότι σ' αυτό το πλαίσιο ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει τη διαχείριση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών, είναι η μόνη αναγκαία για το σύνολο του λαού.

Ο λαός της περιοχής χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να μην αφήσει κανέναν να παίζει με το δικαίωμά του στην ελεύθερη πρόσβαση στο ποιοτικό νερό, να παίζει με την υγεία του.

Οι Κομματικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης θα πρωτοστατήσουν ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας της πόλης, στο φθηνό, ελεγμένο και ποιοτικό νερό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ