Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Τάξη και ασφάλεια» για την «επιχειρηματικότητα»

Το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» επανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «CNN Greece». Υπερασπιζόμενος μέτρα των κυβερνήσεων ΝΔ, όπως οι φυλακές υψίστης ασφάλειας (τύπου Γ) και οι ομάδες ταχείας παρέμβασης («Δέλτα»), πατώντας πάνω στην προβοκατόρικη δράση σε Εξάρχεια, Πολυτεχνείο και αλλού, ζήτησε εκ νέου περισσότερα μέτρα καταστολής, που στο βάθος έχουν πάντα στόχο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας του κεφαλαίου.

Αλλωστε, ο ίδιος συνέδεσε το θέμα της «ασφάλειας» με την περιλάλητη «επιχειρηματικότητα»: «Πρέπει συνολικά να δούμε το πρόβλημα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, πώς θα του δώσουμε νέα ζωή, νέα ταυτότητα και πώς θα μπορέσουμε να πείσουμε ανθρώπους, επιχειρήσεις, να έρθουν και πάλι να εγκατασταθούν σε αυτές τις γειτονιές, οι οποίες σήμερα για πολλούς λόγους, που όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι καθόλου ελκυστικές για οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα». Και ακόμα: «Ο επιχειρηματίας ο οποίος επιχειρεί στο κέντρο της Αθήνας και ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να περάσει και να του πετάξει μια μολότοφ και να του κάψει το μαγαζί, δεν είναι ασφαλής».

Παραπέρα, απέφυγε να αναλάβει δέσμευση για επαναφορά των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας στα επίπεδα πριν τις περικοπές που επιβλήθηκαν αυτά τα χρόνια: «Εχουμε πει ότι θα κάνουμε μια συνολική επαναξιολόγηση των μισθολογίων των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ