Τρίτη 23 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΗΣ «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»
Με απεργία συνεχίζουν να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους

Παλεύουν για πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τήρηση των μέτρων ασφαλείας και ανάκληση των δεκάδων απολύσεων

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 26/1 οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της επιχείρησης «Τοξότης ΑΕ» στα έργα του ΔΕΔΔΗΕ, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την ανάκληση των δεκάδων απολύσεων στις οποίες προχώρησε τις προηγούμενες μέρες η εταιρεία.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ. στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας (Λ. Βενιζέλου 273 και Σόλωνος), όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κατά της εταιρείας.

Επιπλέον, αύριο Τετάρτη, στις 8.30 π.μ., θα κάνουν κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Νέα Σμύρνη.

Επιχείρηση τρομοκράτησης από την εργοδοσία με κυβερνητικές πλάτες

Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της επιχείρησης σε Αττική και Κόρινθο βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες, με καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση εργασίας και απεργίες.

Με στόχο να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας και να αποδυναμώσει τις κινητοποιήσεις, η εργοδοσία προχώρησε στις 10 Γενάρη σε 30 απολύσεις. «Είναι βαθιά γελασμένη η εργοδοσία αν πιστεύει πως έτσι θα κάμψει το ηθικό των συναδέλφων μας», τονίζει το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, που στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Παράλληλα, το Σωματείο υπογραμμίζει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας: «Το υπουργείο ορίζει συναντήσεις οι οποίες είναι άκαρπες, η εργοδοσία του "Τοξότη" κερδίζει χρόνο και κοροϊδεύει τους πάντες, δίνοντας υποσχέσεις που δεν τηρεί. Στην ουσία το υπουργείο κάνει πλάτες στον εργοδότη, αρνείται να δώσει λύση υπέρ των εργαζομένων, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να ασκήσει πίεση», σχολιάζει.

Τέλος, το Σωματείο καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει επιχειρησιακό σωματείο επιστρατεύοντας διάφορους «πρόθυμους» να μεταφέρουν τη «φωνή» της μέσα στους εργαζόμενους.

«Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά διαλέγουν το δρόμο του αγώνα!», καταλήγει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στον «Τοξότη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ