Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να προλάβουμε τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Το Σάββατο 6 του Οκτώβρη συνεδριάζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ

Συνεδριάζει το Σάββατο 6 του Οκτώβρη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ για να εξετάσει τους στόχους πάλης και τις προτεραιότητες του συνδικαλιστικού κινήματος για το επόμενο διάστημα. Η συνεδρίαση αρχίζει στις 10 το πρωί και γίνεται στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΑΤΕ (Αμερικής 10, 3ος όροφος).

Για το περιεχόμενο και τη σημασία της συνεδρίασης μάς μιλάνε δύο μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - σημειώνει ο Π. Τσίρκας - συγκαλεί την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από στελέχη όλων των βαθμίδων του συνδικαλιστικού κινήματος και όλων των τομέων δραστηριότητας. Στη σύσκεψη θα γίνει απολογισμός της δράσης του και θα μπουν οι στόχοι πάλης για το επόμενο διάστημα.

Στην περίοδο που διανύουμε - υπογραμμίζει ο συνδικαλιστής - με τις προετοιμαζόμενες επιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε νέα καθήκοντα και ευθύνες. Η εργατική τάξη θα εντείνει τη δράση της με στόχο τη διεύρυνση του μετώπου ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Τώρα απαιτείται να διευρυνθεί το αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας και διεθνώς. Να συνδέσουμε τους αγώνες αυτού του κινήματος με την πάλη κατά της ανεργίας, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Θα συζητήσουμε ανοιχτά και είναι σίγουρο ότι το ταξικό αγωνιστικό κίνημα θα βγει δυναμωμένο και εξοπλισμένο με τις αποφάσεις της σύσκεψης. Ετοιμοπόλεμο για πιο αποφασιστική δράση».

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας βρίσκονται μπροστά σε μια πρόκληση ιστορικής σημασίας, τονίζει το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Κ. Αβραμόπουλος. «Ομως, η εργατική τάξη, λόγω της θέσης της στην παραγωγή, έχει τη δύναμη να παραλύσει τα σχέδια των κεφαλαιοκρατών. Μπορεί και πρέπει να προλάβει τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Η απάντηση στη νέα λαίλαπα -σημειώνει ο συνδικαλιστής - περνάει μέσα από το συντονισμό των κινημάτων της εργατικής τάξης, των αγροτών, των ΕΒΕ, της νεολαίας, των ανέργων, όλων όσοι εναντιώνονται στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, κάθε δημοκράτη και πατριώτη».

Μιλώντας για τη δράση που πρέπει ν' αναπτυχθεί σημειώνει ότι χρειάζεται οι ταξικές δυνάμεις «να προβάλλουμε τις αιτίες και τους παράγοντες που σπρώχνουν προς τους εξοπλισμούς, ενισχύουν το ψυχροπολεμικό κλίμα, την πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών. Ν' αναδείξουμε την αναγκαιότητα για καμιά εμπλοκή της χώρας μας, την κάθετη διαφωνία μας με την ιεράρχηση των δαπανών. Επιμένουμε και διεκδικούμε οι δαπάνες να εξυπηρετούν την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία και την Υγεία και όχι τις πολυεθνικές του πολέμου. Λέμε ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση της δημόσιας ζωής και στο χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ